儲值卡 / 上台資訊區 (36)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
尋日抽盲盒咁睇下sosim mysim 有冇新號碼比公司堆ipad用
結果sosim派到有8417-19 開頭新段號, 84好似怕死發音, 唔怪得拎黎比儲值卡用
mysim就真垃圾, 全部都係史前舊號碼, 一個4, 8 開頭嘅冇
多謝提醒
我並未通知舊台辦停台手續
只係上CS問清楚合約條款
並確認於完約期前一日轉台會被收取違約費用
所以只能在完約當日轉台
尾數3個8? 你長唔長keep?
Hello大家求指教
早前屋企人走咗,之前一直用開佢名做CSL family plan,所以我去門市同佢哋講呢個情況,然後問佢可唔可以將個plan轉名/轉plan
嗰陣因為好失魂,加上個同事同我講話要快啲轉名,如果唔係屋企嘅所有電話將會取消冇得再用…
所以嗰陣唔清唔清楚就跟咗佢簽合約,簽左個$677一個月嘅plan
而家發現自己好似做咗水魚,因為個plan係family plan但而家屋企得返兩個人用,變相就超貴…
想問吓有冇咩方法可以取消份合約,然後轉個平啲嘅plan 學生哥真係冇乜錢
邊個名先?
屋企人簽開嗰個plan就取消咗,而家用緊我個名開咗個family plan
你名就完啦
乖乖捱埋佢
or 搵d 好熟既fd 入plan
有冇人登入唔到soSIM?
1. SoSIM
首月 $33 本地 50GB 數據 + 1500 分鐘通話,之後每個月 $42 60GB 數據或 $109 有 90 日 120GB 數據連 VOLTE 通話,留言信箱就要每個月加多 $5 左右

2. CMHK
$88 本地月費儲值卡 - 惠康有時會買 1 送 1 ,本地 80GB 數據 + 1000 分鐘通話 + 2300-0700 任用數據,呢張增值唔抵

3. 萬能儲值卡
本地 1 個月 100 GB + FUP 有 3.6 Mbps (黑紅卡) - 送 1000 分鐘,增值卷賣 $80 增 $110 送 1000 分鐘

4. Kumusta Ka / Hemat / Ceria / HK Mobi
以 Hemat 為主,一個月 50GB + FUP 有 3.6 Mbps
激卡
cmhk已經無通宵任用數據
理論上最好用5G 先做到最低ping 但如果你成日玩 基本上除左上台 無其他選擇 1個鐘可以用你1~2GB

如果儲值卡就得真無限卡Kabayan Super Data 夠你用
簽名唔睇清楚
csl冇冷靜期 一係賠正價x剩底月份
一係捱到約滿
一係走數唔交 收數追你幾個月就會放棄唔再追
然後一世入blacklist冇得用hkt所有服務
試過惠康$60兩張
派到XX123123
但惠康卡好似轉唔走 做唔到mnp...
走到sosim
不過我果邊堆惠康次次都話賣曬, 好難買到
同埋呢期中移好似清緊舊倉咁, 無論儲值卡或者上台堆號碼都係史前號碼黎, 收埋曬堆4字頭

相反中聯通比$150就出到張929/460/465新段碼卡, 但就冇靚號揀
睇住惠康個網站就知有冇貨
有可以訂咗先再自取
中移儲值咭好似全部5字頭多
少量69

中聯通似乎跟返佢哋大陸嗰套
啲靚 Number特登Filter晒俾人上台
唔係
只不過係你要喺嗰個期限之內用晒

如果你覺得Smartone本身啲網絡都OK夾到
建議揀返ValueGB
價錢上price睇就ok

4G中用量( 每個月5-10GB)

1. 鴨聊佳 (CMHK)
半年卡30GB
年卡50GB

2. ValueGB (Smartone)
年卡40GB
年卡70GB

3. 國際萬能卡(3)
年卡60GB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞