儲值卡 / 上台資訊區 (36)

517 回覆
5 Like 0 Dislike
貴咗一倍都唔止。簡單方便係講緊邊方面?增值?
係呀 hk mobi見佢好似要搵地方買卡係部機自己入 仲要搵個plan no.打出去
no.需要留 但係#4攜號轉台都寫會轉埋no.
咁係咪都係續plan算
什麼是流動電話號碼可攜服務?
流動電話號碼可攜服務(MNP)讓用戶在轉用另一家流動網絡營辦商的服務後仍可保留他們原有的流動電話號碼。
https://www.ofca.gov.hk/tc/consumer_focus/galley/information_leaflets/index_id_21.html
想請問巴打有無話要隔幾耐先可以係valuegb 轉返去3萬?
現時攜號轉台有兩種方法:
1. 透過應用程式辦手續
原理:首先要買一張儲值卡或等寄一張儲值卡,並且實名,網絡供應商會給予一個電話號碼,然後在應用程式填寫個人資料,並在指定日期進行攜號轉台 ,原有號碼將不能使用,然後用需要轉台啲號碼取代

咁最後果句又點解
過完冷河買新卡再返去舊公司
呢個過程都做到keep no.?
想請教下一般呢啲卡, 例如鴨聊佳
係邊度有得買?7-11唔覺有?
深水埗
去PERTH 用TELSTRA 定OPTUS?
如果會上去KALBRARRI 係咪TELSTRA 會收得好D?
有懷疑一律用Telstra
想問吓關於𢹂號轉台
本身我個plan 2025年4月先完
但我9月就會離港
我可唔可以喺離港前就已經買咗儲值卡
喺d apps 度自助𢹂號,再等4月轉台?
會唔會有限最多唔可以早過幾多個月申請𢹂號轉台?
value就完打算轉sosim黎過冷河
想問下依家sosim走第洗唔洗要有$1係入面?
想買張數據卡拎黎打ps5 remote
2. CMHK
$88 本地月費儲值卡 - 惠康有時會買 1 送 1 ,本地 80GB 數據 + 1000 分鐘通話 + 2300-0700 任用數據,呢張增值唔抵
呢張係咪最好方法
自己測試咗嗰個速度同延遲先
垃圾卡
係咁斷線瘋狂3G
carousell都得
請問 Hello sim 一般可以去邊度買?
必須要去 CSL 定求其街舖都得?

如街舖有,係咪照樣可做 MNP?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞