儲值卡 / 上台資訊區 (36)

517 回覆
5 Like 0 Dislike
[推到解鎖速 未上台唔好上] 3HK真無限4.5G plan 過左15GB/20GB就會鎖喺5mbps!!
https://lih.kg/1995814
想問下 sosim儲值卡如果已經買咗一個plan 想轉第二個plan 係咪要等前plan用完先到後plan ?
有無人可以介紹一張揸的士用
唔使
係可以自己隨時轉用兩個plan 定係後plan會自動覆蓋前plan?
打疊2個plan同時生效
唔該晒巴打
睇第一頁自己揀
我而家喺香港用緊lucky sim, 屋企人用valuegb
嚟緊會去加拿大西岸(温哥華)同國家公園,留一個月
請問,係咪應該喺香港買定數據卡過到去用?有冇邊張好啲?同埋,到時用晒數據就增值好抑或喺香港買多一兩張卡好?
另外,話音通話可以點安排好?因為可能會有香港嘅銀行同屋苑管理處打電話嚟?
而銀行嘅SMS 認證碼又點搞好?
唔該晒
其實養號應該係sosim最平?
每年入200蚊落去 拎返黎買返百佳薯片卷
200蚊養一年唔平啦
自由鳥想轉valueGB
但要過冷河
想請教用邊張SIM 過冷河抵用又方便
有無咩儲值卡係香港都收到中國個號碼嘅sms
係外國養number收sms
係咪clubsim同lucky最好?
仲有冇其他選擇?

想請教下用iphone究竟點啟動張sosim嘅esim?
係設定搵極都搵唔到有「新增流動網絡計劃」
咩機,唔係部部有esim support
iphone 13pro上網睇應該有的
香港版13 series得mini有esim
頂哂左錢
用緊lucky sim $350 150gb
想上5G 有冇啲抵的年卡 又可以攜號轉台?
師兄係咪都係用 $350 3年個plan?
香港買兩張咪得
你本身張卡有漫遊咪收到信息/電話囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞