儲值卡 / 上台資訊區 (36)

517 回覆
5 Like 0 Dislike
我張ABC MOBILE 今日睇到話個儲值額得返$-0.3,不過仍然正常用到。如果要轉台去其他年卡,係咪要增值到正數儲值額先得?

8月15號係ec2home過咗數
但係網頁落唔到單
搵咗CS咁多日都係冇人覆同聽電話
已成水魚
買張話可以攜號轉台嘅就得。對速度同穩定性有疑問嘅一律建議自己測試。
「其實依家電訊局行新例,正常儲值卡只要有效就可以走」
多謝回覆,咁我放心用埋嗰50GB先轉
因為價錢無咁吸引,連登仔人會含住用支移動因為支移動正台真係平,身體很誠實,但mysim價錢無咩特別自然唔會去含
激卡
試下激卡
想問登記完攜號轉台有冇sms confirm?
yes
我本身hkmobile 21號到期,
轉去valuegb要幾耐架? 趕得切?
Lucky 準備出esim
我唔知係咪我問題
之前去東京同九州完全無網路
但台灣就有網路
不過一爆基本上google map都load到企係到
簡單whatsapp都收到但sticker send出去都有難度
我純粹轉機同埋過關果陣頂一頂,落地會買當地卡
So - sim 有So+又幾吸引
每個月有200MB
https://www.sosimhk.com/tc/local/so-plus-service.html
幾時有
Lucky 最衰轉台要收幾十元手續費,到時eSIM 又話幾十元 。
Lucky 除咗有2/3年plan真係唔知有咩好
HKMobile同Lucky一齊用明顯Lucky無咁快
未用過hkmobile
但lucky有wificall同埋airplane mode+wifi都收到sms呢樣幾好
呢個value都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞