儲值卡 / 上台資訊區 (36)

517 回覆
5 Like 0 Dislike
ok牙,有時中電信,有時聯通,佢無指定供應商
之前用果排係直情無信號
又想轉返去了
商場,按摩房都ok
Sosim 間唔中有D優惠送data
屌我一個月用得幾GB

三張都用過,sosim地鐵用慢到嘔泡,不了不了
value gb
sosim咪即係3
3萬之前有個問題,如果去中國會收唔到sms,唔知而家改左未
value gb same
hk mobile 定 valuegb 好d
你哋用value gd係到期過冷河跳走,定直接續買,定插Slot 2,用完掉
睇自己需要同接收。冇人答到你。
我用咗自由鳥個免費一個月試用嚟揀號碼
揀咗個同自己本身電話號碼比較似嘅號碼嚟做work phone number
然後用以前d舊嘅數據卡MNP轉咗去Simworld
應該我間唔時每半年一年就開張數據卡,玩壞個號碼,然後轉哩個work phone number過去就得?
有冇咩電話號碼做會員有著數果d嘢可以分享下
btw,除咗自由鳥,其實仲有冇地方可以揀電話號碼?諗緊又揀個差唔多樣嘅號碼備用
valuegb係smarttone
乜鳩mobile係csl
一般嚟講都應該係valuegb收得好d
同埋valuegb 50gb卡即係70gb卡,賣100~110
應該都係平d
開新卡 加送果啲成110GB 都唔知點用得晒
我醒起當初點解無幫老母轉3diy而係轉3萬,我老母1年用50-60gb左右
3diy 年plan得120蚊 24gb同 270蚊120gb
3diy 要1次增值200蚊以上,張prepaid卡先會延長365日,增100-199延長得180日,所以唔啱用
MNP送多100
不過要同30日一齊用
我拎黎過冷河 本來諗住33可以玩2個月
依家都係一個月以皮同有成200GB
valuegb快好多
又無限速
想問下將年卡到期 係咪要取消實名先? 感覺好唔安全 俾左下手
點解成個post無mysim既
去買張valuegb 年卡, 放工坐地鐵上到網好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞