咒術迴戰 (99) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
似係EVA式結局
虎杖同宿玩心靈電車
虎杖解開左宿千年來的孤寂
宿最後自己灰飛煙滅
火車站候車室內:

羂索:嗨!
宿儺:嗚哇!
宿儺:感覺糟糕透了。
羂索:感覺如何,最強體育生?
宿儺:是真的強,而且我還感覺虎杖他還沒有用出全力呢。
羂索:居然還能從你嘴中聽到這種話。
宿儺:而且感覺虎杖他就算不使用領域展開的話,我也可能贏不了他。
宿儺:跟!芥見下下!你不是說我是史上最強咒術師嗎!
車室內,陀艮、漏壺、真人等音容猶在,而羂索!與宿儺互相笑臉相別。

現實:

虎杖:我的領域效果是對靈魂邊界進行打擊的解強加在領域必中上,與惠是否還在不停擺爛之類的沒有關係,只要你還在惠的肉體上,我就能對你與惠的靈魂邊界進行斬擊分離。值得佩服!宿儺,居然殺掉了我這麼多親朋好友,我可能一生都不會忘記你吧!

來不及為宿儺的逝去而哀悼,即刻趕到戰場的是,打敗稱金次的,凍星,里梅。

里梅:宿儺大人!!!
虎杖:我現在心情很好,拜託你不要來掃我的興。
最後嗰頁
走乜撚
一齊搭JR去機場
會贏喔
天使術式入面冇得用東堂嘅術式
手指俾虎杖食番 準備攬炒
我覺得今次呢個車站唔係普通領域
而係好耐之前虎仔體內見到宿狗住住啲屍山血海, 簽契闊嗰個一樣係生得領域 (aka 內心世界)
所以宿狗先會變返虎宿樣

因為虎仔一開領域, 宿狗無反應出簡易領域擋, 中咗必中之後就已經直接被剝離咗伏黑肉體
去到車站已經係打完之後嘅事
芥狗肯定會鳩吹因為虎仔身為腦魔整嘅容器所以一剝離就吸咗宿狗靈魂返去

屌唔小心又對呢套野認真咗
中間skip一堆重複打鬥

由虎同乙骨打宿個陣就爆邊界開始

再接虎仔陪宿搭車會唔會好啲

中間太長都唔知打緊乜
其實由頭都尾都只係路人甲既夢境
後期打打下加左設定落主角身上嘛,
宿攤自己講主角係宿下半身既投胎
加埋腦魔加持, 主角既肉體+天賦即係= 比肩宿攤
但真係加得太遲, 經歷左咁多野 然後同你講要一個月追返上來
連學習過程都無畫過, 完全SKIP左練大招打大佬既過程
通常只會係路人甲先會咁安排
做佢學生
死亡率好低
點解虎扙唔一出黎就開
要乙骨送頭2 次
最強腥些
係咪夾硬buff路人虎完左佢就算
啲劇情鳩到唔知點屌好
早幾話果啲真希,五條高達,黑鬼係咪係地面做緊戰地記者
睇第一次仲以為最後兩頁係fans改圖
日下部做老師教得好過2.5
為咗留伏筆而skip曬啲訓練劇情
其實天使個術式效果係消滅一切術式⋯
好撚癲
套野趕收工咁
同日下部交換左靈魂就可以學識領域
由真希乙骨開始全部都即食文化,勁快學到新招
老老豆豆 見到虎仗開領域
好撚興奮 等咗幾撚耐
日下部咁撚勁唔教到個個都用到領域?
咁都可以插一頁係2.5條
現實世界D手指已經比人分緊做咒物
再loop
領域展開「四海之內皆兄弟」
大叫叔叔
全劇完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞