咒術迴戰 (99) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
我反而係覺得佢普通寫係冇問題,但因為硬要加啲佢想玩嘅元素唔識處理所以先搞爛咗
佢成功咪拎晒彩 只係而家唔成功啫

新一代寫故事的範本係鬼滅
但本本都鬼滅咁樣 鬼滅就唔好睇架啦
鬼滅故事 真係咩
又係呢d整得高質必定等於刻板沉悶既鳩論
其實我覺得佢而家好撚成功,完全係另類嘅成功,的確好多人都鬧但個個都係照睇而且仲要係追住嚟睇,日本嘅人氣都係非常高。講真日本人連前面啲屎都覺得冇問題,今集最尾一頁佢哋一定拍爛手掌
鬼滅絕對完勝咒術,但講到係寫故事嘅範本就
其實佢跟返自己原本風格就已經好好
Keep到涉谷個水準,呢套野絕對會上神枱
但佢係要玩埋D花臣野,你睇佢格硬要五條同動畫一齊出事就知佢係為左套野有話題寧願整爛個故
你話唔成功 但係係全球都引到熱話 成功嘅作品講真有幾多好似咒術咁大熱度同討論 的確咒術係另類成功
虎杖應該帶宿儺向南,向南是尋找過去,好多人都想知宿儺過去,所以應該由北上站向南坐到去東京
鬼滅平穩地打贏眼高手低既咒迴

但鬼滅係各樣設定上係無咩深度
寫故事 同 深度 係兩樣野喎
深度又去番鋼鍊 巨人果d
證明 畫漫畫都係一盤生意的一部分
咁即係事實證明觀眾唔需要太多設定啦
簡簡單單講下啲上弦有咩故仔搞撚掂
又影響唔到劇情 又要可以豐富到故事
佢仲要食埋班靚仔市場
有人都講過其實啲呼吸除咗個名係冇咩分別
鬼滅其實故事上都無咩值得討論嘅地方

就算係動畫黨 除咗炎柱之外真係冇咩記憶點

真係只能夠講係平庸
係商業上佢係成功 大賣大紅大紫

係連登入面唔成功
但都一集推一個post
最勁係停刊三星期都照推😂
其他討論區可能都係咁
不過今季同期有太多好野
應該冇咁多人推啦掛
上面有另一個巴打話日本都屌喎
可能已經直接分割左惠同宿
宜家係虎仔食番宿之後既事
寫故事的能力 講緊有冇起承轉合
呢方面我覺得以200集的鬼滅其實都用得好好 睇落去係好順暢舒服
但唔係講緊故事本身吸唔吸引
有人屌姐唔代表人氣唔高你可以每個星期日去Xtwitter睇吓呪術本誌大把人仲拜緊芥見老師,而且正式版一出咒術一定上trends
其實係
見到啲大熱作好多都係啲故事同設定簡單啲嘅作品
複雜難明就算大熱嘅好多時都出唔到圈
其實大家都錯啦。
而家係致敬緊死神最後大戰咁
個個都沖出嚟show 下野
老土到仆街
虎杖領域必中的話
應該已經用解分離咗宿狗&惠
可能最快下集惠就返嚟
可能虎杖真係吸返宿狗入自己再自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞