咒術迴戰 (99) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
而家睇返根本涉谷打真人就應該要有御廚子
明明都係啲X連黑閃
如果係263話數字會更對稱,但主要想講向南向北加分鏡對稱
所有大技嘅效果都係燒燶塊臉小小
佢句拖劇情拖到對稱
應該係數字有意思
但講得通的都應該係264日車覺醒

不過搵呢d數字對稱好無謂
我講的,中國咒術博士冇咁講過即使依啲對稱芥見真係有意,好明顯都係拖出嚟,唔係玩得靚嘅對稱。所以我先話佢搞對稱搞爛自己作品不過睇日本嘅spoiler 啲人都覺得依個位應該係芥見一直想畫嘅地方,成個畫風同前面打戲啲勁亂嘅畫完全唔同,虎仔同虎仔樣宿儺都係澀谷嗰時嘅畫風嚟不過唔明點解要拖咁耐先畫,係咪又同單行本有關
200%都係廢嘅 唔好對最大出力有期望
石頭 > 天使術式

幾好磨擦力,咁都睇到
點解唔叫天使完全受肉回滿血生返手
之後叫虎打返開佢地
可能同反轉術式一樣,即場學識
天使既目的係消滅
1. 墜天=宿儺
2. 非共生=完全受肉體(抹殺宿主意識)

佢點會違反自己原則
本身係共生體有得突然變做完全受肉?不過你最尾嗰句虎仔招靈魂斬斬開應該會令來栖同天使分開成兩個獨立個體,邪去梯直接用唔到,雖然招技本身都廢
其實我唔知佢共生係點 我諗住用虎宿一樣可以交換上
打開少少個靈魂就得
算啦 我都係無聊9up

路人帶宿坐火車向北
睇黎虎杖要帶宿儺南去、搵返宿儺過去歷史
共生最簡單咪可以理解成九尾鳴人,宿主可以直接用到能力,來栖用邪去梯唔使換天使出嚟,佢哋兩個係一體同要換人先有能力嘅宿虎唔同。至於虎仔招靈魂斬應該冇得斬開少少,一斬得中就直接分開,好似而家宿儺就同打靶惠分開咗(暫時咁睇)
逕庭拳應該唔係2.5教,2.5仲陰佢話係專技
Brother: 廢! 練黑閃!
打打下要老母出嚟幫手
會唔會係其實天使果下已經打死兩條友
佢唔洗食天使技
兩個最強狀態回復一齊突然被秒
夠對稱 一齊出黎搞笑
呢排睇我推
完全覺得日本漫畫行業係幾咁複雜
作者有好多制爪 助手又唔一定生性
每個星期一集有深度的畫其實係肝爆
但作者行使絕對話事權
除左商業考慮外 份作品都唔一定係好事

芥見係好想加入好多日本元素落去套咒術
柏青哥 相撲 劍道 棟篤笑 日本法律 機場車站
我地唔受落 唔知日本讀者受唔受
咁236惡意d
如果236呢一頁擺係235
抨擊聲音應該少好多
都係個句啦
寫故事基本功都未夠好就唔好搞咁多野啦
5ch公海都屌到仆街 甚至唔係anti串
因為根本從來都衰緊係個storytelling度
咩元素根本冇所謂
個故仔如果寫得順(讀者角度)
話之佢東堂隻手換條12吋假鳩
都冇人會話佢on9
呢d fantasy
劇情如果跟佢自己settings黎講都唔合理既話
嘥鳩氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞