Sony Xperia 討論區 (163) - 新機後浪推前浪 災情一浪接一浪

688 回覆
7 Like 6 Dislike
原來xperia xz3唔係sony出
其實最大問題係降完res但冇減價
之後先到降res
我娘親仲用緊2K Moon嘅XZ3
$才是重點,呢個價位出呢個mon,又唔係換晒3個鏡頭,淨係換長焦都算,仲要唔換cmos淨係換個潛望,個潛望又唔係超絕強化到10倍以上,想餵屎都唔係咁餵
我真係唔信佢3.5-7.1放唔落1粒1/2.93既雙層cmos
會唔會有5vi
還掂都係full frame鏡,點解唔加多少少上a7c
sony而家得一粒雙層cmos就係主鏡個粒
果粒都算跟倒主流啦
以sony機既厚度
如果做到7.1x,我懷疑物理上真係塞唔入1/2.93既cmos

不過雙層呢件事就無得同佢兜架啦
佢明明自己就係生產商,做乜唔做個尺寸啱自己用
而我又唔信整完出黎效果好既無其他廠同佢買
信仰值不足,應該出部S24 Ultra先
等部1 VI再跌下價先考慮出嚟做副機
落到6k就可以入手
咪話左sony個產量唔夠
如果唔係iyt900都用埋雙層喇
等緊
samsung個Galaxy AI真係幾吸引
睇完真係覺得SONY唔打算搞好手機
圈圈搜尋個舊野其實google既,三星獨佔到10月就會開放比其他廠,不過睇死sony都唔會加比舊機
咁佢重有AI改圖同翻譯嘅

不過啱啱睇D Samsung page
都幾多人屌S24 Ultra
根本同SONY fans一樣
屌住用
應該係邊度都會屌

Pixel都屌緊下個月推出嘅Pixel 9系列好樣衰
屌就正常既,佢地有要求姐
對比起屌sony個d大問題佢地個d都係想要更好功能
咁班果粉有冇屌iphone?
利申:從來都冇入過果系嘅post
日日都屌緊
其實唔知邊度成日吹果粉唔會屌Apple
Diu係愛嘅表現
如果真係完全失望就賣機quit group走人
我其實真係愛SONY
不過今次真係買唔落
學肥旭話齋跌到去6千頭到中先
我會買嚟同部S24U Battle 吓
想問下上post講有兩隻pro 有冇資料 去搵淨係彈pro i野比我

另外係仲見到有巴打話執左部日版xzp黎用
想問下門路價錢同埋壽命抵唔抵玩
我自己兩部xz1都已經漲到就黎甩mon xzp好似仲早佢半年出

最後係今次1vi個mon係咪真係咁大伏?
由4k降grade變fhd我覺得只係觀感上既野 自問電話咁細隻mon真係唔介意呢層
但係又見講緊咩出線激光劍又色差既野 如果遲d先買會唔會有機會改善定一樣睇彩數
諗緊應唔應該等半年跳水定觀望埋5vi(會唔會有?)先再算
XZ系列粒電嘥鳩氣
你拎黎當收藏好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞