Sony Xperia 討論區 (163) - 新機後浪推前浪 災情一浪接一浪

688 回覆
7 Like 6 Dislike

Xperia 1VI $9699/$10499 22/5 開賣

- 85-170mm 真‧光學變焦鏡頭,變焦時無損相片/影片質素
- 長焦‧超微距模式,拍出看不見的細節
- Alpha AI 主體識別追蹤對焦,準確捕捉人像, 小孩, 寵物, 雀鳥, 汽車等主體
- 4焦距‧人像散景模式,模擬專業級相機的景深效果
- 次世代雙倍低噪感光元件 Exmor T for mobile,帶來極致夜攝體驗
- 4,800萬高像素輸出
- 全新Snapdragon® 8 Gen 3 5G 流動平台,提供更高效能源管理
- 19.5:9 (FHD+) 顯示屏配合BRAVIA影像技術提升1.5倍亮度
- 192 g 輕巧機身配備長達36+小時影片播放時間
- 頂級音效功能,3.5mm音訊插孔 /全方位立體聲揚聲器 /360 Reality Audio / 360 Upmix / DSEE Ultimiate / HI-Res Audio

特約經銷商區
詳情請參閱 https://www.sony.com.hk/dealer/xperia/

新機注意事項

實用功能 (2022/1/26 更新)

慳電技巧 (2021/11/23 更新)

Photo Pro攻略 (by 暴大食屎系)

Bug回報/功能要求
差唔多開定新po先 大家可以隊爆埋舊po再過嚟
lm
罪大都仲可以爆po
笑鳩mark 6 降grade 兼死芒

成日笑mark 6最後一代睇黎真係有機會
罪大咁樣自殺法
唔怪得其他廠瞓喺度都贏
係咪出s24u 好過1vi?
明知個芒中伏
比個理由點解要買1 vi 先?

當發覺家燕芒都接受到
20.5:9 6.8吋咁闊都揸得落手

我有理由相信1v 會係我最後一部罪大flagship

1vi 好成功地掃走埋我最後的信仰
Sony電話部幾時再重組
解散啦,仲重組
執柒佢
如果佢有 7 吋 21:9 都可能捧下場
如果接受到家燕媽媽 只係求有3.5既旗艦可以選擇子龍11 Ultra 不過就無SD槽
11 Ultra同1VI同期 仲平過佢2000
Lm
百記1V 256
獅子卡限定5819抵不抵屌
smartone 5299
512G. 5799
買左,原本諗住買 VI
見到個mon咁快出線就唔敢搏
係上個POST見到1 VI出橫線 罪大真係玩完啦 以後邊有人敢買
我想知點入果個mode試
另外source果邊又多咗一張相
https://s.kakaku.com/bbs/J0000044759/SortID=25810932/
內文好好睇
我對Sony真係信心大增
而家仲有機廢得過1vi咩?

又貴,又垃圾mon
塊垃圾mon仲要兩個月就原力覺不醒

Samsung呢批mon係專登定唔小心set錯自滅時間
原本set兩年過保自動壞,唔小心錯左單位變兩個月收皮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞