Sony Xperia 討論區 (163) - 新機後浪推前浪 災情一浪接一浪

796 回覆
8 Like 6 Dislike
得兩年更新, 而家仲買?
過檔三叔算
而家miss左佢著screen果下
你就唔會知自己有notification
好唔慣

仲要之前壞機 就係靠指示燈先知電話仲有無反應
x 2

換咗大電再戰
邊度換? 我上次換左都係好多無電....
carousell
1vi竟然定制左三星M14芒
pixel9個芒都係240gh調光
唔明點解仲要定製 嘥錢

但Source呢?
三星嗰啲辣殺芒
就黎連refresh rate都高頻過佢個pwm
因為1 ii先開始用sony
但呢幾代有d失望,想轉會了
睇埋vii先啦 睇文話Sony改左年頭發佈
但有可能跟其他廠一樣將前鏡頭變成粒痣
1同10都睇唔啱
年年都話早啲 年年都係遲人地半年 隔一陣又出新u
TB 買左隻廿蚊嘅
啲料同設計同我之前 mk2 用過嘅一樣
應該唔會好襟
嚟緊會再買定後備
遲發佈,價錢又照高價,好難競爭
人地出左半年d價都回落曬
唔好話DSF,連aiff 都冇左,當年特登成個library 用wav 轉晒aiff,而家又要再搞過, 迫我轉用Sony music center

music center 有樣好,用dac有exclusive mode 同 direct mode, 可以直出skip 晒android d 牛鬼蛇神
UAPP 都做到,但冇聲咁Sony 味
原來Sony music center都幾好用喎
個PowerAmp用落真心麻麻,太複雜唔user frendly
又要我重新ser過晒堆playlist
不過係咪冇桌面嘅外掛件?
PowerAmp 太舊喇,第一次用係android v2 個年代,當年仲用緊xperia arc

Sony music center 有pc 版,唔知做唔做到你想要嘅嘢
https://www.sony.com/electronics/support/articles/MC4PC020001
我係指Android嘅外掛件
唔使吓吓都要撳入去個app先播到歌
唔記得講埋,我第一次用PowerAmp都係Xperia Arc
好似又真係冇widget
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞