港產片暑期戰線(78) [公開試當真/海關戰線/談判專家/九龍城寨・圍城]

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
佢暫時拍咗三套電影 應該都有興趣做下演員?
呢套難得有口碑都唔谷下
如果mc出嚟公至少跑多兩球
咁#Hashtag第一句都同意既
點解好鐘意睇三姑做戲
咁MC正職始終係歌手
同mxxxxr唔同既
老實講,45萬係預期下限。
個 trailer 睇完真係無興趣
冇追開歌手唔知啦
之前以為因為夜校質素麻麻先咁樣

我談呢套我覺得值得花時間宣傳俾多啲人知道
冇MC唯有搵佢地謝啦
(冇印象下面位陳生係演咩角色...)

MC有出席電影首映同同傳媒做專訪,都做晒基本宣傳責任啦
(起碼睇東張都見有佢同吳君如坐底同主持做訪問,冇同Do姐做都唔代表咩既)
我覺得謝票純粹係extra bonus,唔出席都唔等於唔盡力宣傳(AY....)
而且謝票場宜家似係夾硬夾高票房工具多過真係宣傳套戲(收人$180一張飛果D....)
所以我真係認為就算佢一場謝票都唔去都冇咩問題....
單獨睇無問題,擺落套戲就好唔夾
https://www.instagram.com/p/C_2AHCtPN90/

其實導演謝票係咪唔駛謝咁多場
搞一兩場長D時間嘅好過啦
認同
真,認同歌手應該唱好歌先
鬼叫宜家謝票由驚喜變咗老奉
我有D朋友宜家睇港產片都係只睇謝票場,冇謝票唔睇
結果某程度上謝票場直接變成收入來源
搞一場謝半粒鐘同搞6場謝5分鐘,片商院商角度梗係情願後者
最好笑係去過好多謝票,根本係行出嚟幾分鐘講兩句影大合照就趕住走
根本係quantity over quality
高登先開幕果陣都仲會搞D半個鐘深入Q&A場次,宜家都好似冇晒....
近期比較有誠意既謝票應該係伍允龍九龍城寨頭幾日既謝票
明星謝票就谷到票房
但導演…
我好記得飯戲1第一晚去睇咗得導演一個謝票果場
仲要開圓方6院
結果....
想知係點
導演搞三十分鐘映後談就有啲興趣
Hi bye梗係睇演員啦
懷疑陳生係最尾天橋唱歌嗰位,唔知有冇認錯
城寨後期都有幾場幕後半個鐘QA
但就算有瑞導出現咪又係成堆低質問題
導演行到上G行同大家謝票
Sorry re錯
導演行到上G行同大家謝票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞