港產片暑期戰線(78) [公開試當真/海關戰線/談判專家/九龍城寨・圍城]

795 回覆
8 Like 9 Dislike
標題提及既電影係指有關電影上畫中,並唔係要集中喺度討論劇情,每套戲會開劇透討論post既~ 呢度主要講港產片劇情以外既野,當然可以討論劇情但要hide/4重左佢
Same
應該開套牙談吊中佬
想點吊
咪不日成婚

:爸咩爸?佢同我邊個大都未知呀
【華萊電影熱度報告】《公開試當真》挑戰最高票房香港紀錄片?

//

《海關戰線》口碑講到幾差都好,排片仲係壓住你《公開試當真》,所以破千萬票房都預計之內,《公開試當真》就頂住頂住都破到300萬嘞,大家考生加油啦!香港紀錄片票房一向唔太好,如果唔計《給19歲的我》嘅千萬票房成績,《公開試當真》可以話係近年最佳票房香港紀錄片,張經緯嘅《音樂人生》當年有135萬票房,之後嘅《少年滋味》都有200萬左右,文念中拍嘅嗰套《好好拍電影》入圍埋金像獎,都只係得90萬票房成績左右咋,所以《公開試當真》真係要加油!

睇我介紹《公開試當真》可以去「娛樂咁樣睇」YouTube Channel睇片!

//

https://www.facebook.com/share/p/qvigeQvXoJGjtFDN/?
上個po
有師兄講過
香港紀錄片票房紀錄第一位都係一千萬多啲
海關今日先過1000萬
係時候檢討下係咪仲無限拍呢啲戲
早兩日開Disney+爆裂點嚟睇又係狂bomb
唔該搞返好個劇本先
公開試當真平叔剪得幾好
埋單大陸同香港加埋有冇億五
沈騰馬麗究竟有幾多套戲
抓娃娃點映一下就5億
多產到
打開貓眼,大陸1.27
呢兩條友就高産一年幾套
但兩個一齊上套都係獨行月球了
抓娃娃點映30幾排片諗下都on9
望完票房佔比
OK你好野
沈騰馬麗MK鋒同大哥可以慳番宣傳去拍警察故事了
海關今日先過1000萬
埋單大陸同香港加埋有冇億五
打開貓眼,大陸1.27
沈騰馬麗一出MK鋒同大哥可以慳番宣傳去拍警察故事了
仲有inside out 2
壞蛋獎門人 雖然票房好似麻麻
都係個句
東北口味主導哂支那市場
20億基本盤
首部劇情片
基鬼本盤咩...........
你同我講大陸最高票房男女演員條數係基本盤...........
係D國民度高就話會叫得郁堆唔成日睇戲既人同四線城市爆上去啫
其他D笑片好似年會11,2億算超好啦
合拍就相反既pool越走越窄就黎走唔出兩個三角
嘩,又瑪嘉烈與大衛!
師奶仔想捉住青春尾巴,瞞住保守老公及反叛兒子,跳入鋼管舞壇;然而,這個驚天秘密意外曝光,家庭危機一觸即發!

即係周家怡跳pole dance?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞