港產片暑期戰線(78) [公開試當真/海關戰線/談判專家/九龍城寨・圍城]

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
焦點影人呢D,真係留返俾IFF同HKFA搞啦
今次搞楚原叔都搞到全紅嬋咁零水花
淨係搞國際放映同係焦點影人,咁鮮浪潮個「鮮」字應該點理解
改名做新浪潮電影節,集中向香港同法國新浪潮致敬
其實佢同毒舌大狀票房仲差幾多?
認同佢
而家好多人報鮮浪都係為左存CV, 而唔係真心想條片好睇
呢d人就算入左行又點? 觀眾會鍾意睇呢d戲咩?

唔講鮮浪, 就算係電影業, 而家d首部片同埋商業片套套都係為存CV而拍, 導演自己high一輪, 又有得上電視上報
但d戲根本無觀眾鍾意睇
窄路微塵, 濁水漂流呢d戲真係咁好睇咩?
點解而家會無人翻睇? 最多人講依然係堆舊戲
上年資料館先啱啱搞完楚原展,嘉賓陣容仲要好過鮮浪潮
如其洗錢搞展滿足權威嘅一己私欲,不如攞舊錢加大參賽者嘅資助好過啦屌

鮮浪潮原意唔係就係比人儲CV咩
我都想知
好似都500萬以上
《我談的那場戀愛》,星期五、六、日會有幾場優先場。
毒舌 1.15億

城寨 1.05~1.1億

7月頭就到了,但那幾百萬最後還是衝不過去
淨係為左存CV, 但無一條拍得好睇, 咁鮮浪潮呢個brand都唔會有意思
M記都要有巨無霸, mcgriddles呢種真得落既product, 咁大家先繼續幫襯
次次見到d鮮浪潮討論, 永遠都無人講作品, 就知班參賽者係咩料
枉杜sir係咁幫你班仆街扑水, 成日諗住入圍就hea做,
再衰d係賣黃搏見報個堆, 以為過唔到電檢就好威
咁想條片見光咪自己放上youtube vimeo囉
上完報一兩日又隱撚哂型
我覺得《窄路》好好睇
窄路微塵係好睇
係得sorry位有啲出戲
前幾年係真係幾好睇
呢幾年麻麻
同體院垃圾制度 有成積先有資源 出去比賽要運動員自己比錢

有撚病
窄路微塵, 濁水漂流呢d戲真係好好睇。
有咩問題?
如果票房係同電影質素成正比就好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞