港產片暑期戰線(78) [公開試當真/海關戰線/談判專家/九龍城寨・圍城]

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
8月終於有套港產片上
紮職3

係咪同前兩集無關
每集都係獨立故事
終於可以睇澤囝
https://www.youtube.com/watch?v=4XcxrVMN3eQ

【《紮職3》定檔預告登場】

《紮職3》預告片中所見黃宗澤、張繼聰、陳家樂三子不乏動作場面,連場打鬥、劈友、追逐場面,其中一幕更見幫會近百人大混戰,場面震撼,誓必令觀眾耳目一新!而鄭浩南及陶大宇一舉手一投足盡顯大哥風範,渾身是戲,看來這一場明爭暗鬥無可避免!

江湖路情義同存,荊棘中生死與共。
🔪《紮職3》 8月29日 同仇敵愾
上次睇2覺得有啲驚喜
希望今次都係
有無trailer
鄭浩南做江湖大佬真係好match
睇完預告浩南哥似主角多啲
https://www.instagram.com/p/C-HgeGggGN6/

#凌文龍 今日同 #梁詠琪、#陳湛文、#朱栢康、#梁雍婷 等出席電影《#逆轉上半場》開鏡儀式
講踢波喎
一睇就諗起台灣套《下半場》
講起凌文龍
其實黃金花後佢揀入電影圈係咪揀得啱?
拍呢套戲前佢喺香港話劇團都叫極速上緊位,已經係一線演員
拍完黃金花後入咗電影圈後反而感覺佢係浮浮沉沉冇乜代表作咁

劇集嘅話
《IT狗》應該係代表作
凌文龍+陳湛文,正
咁我又覺得走出話劇圈反而令到佢可以演多d唔同戲路
況且佢又唔係完全quit左唔做舞台劇
舊年都做左日新
日新係香港藝術節委約
佢多數請果D主角都係冇簽劇團已經主要轉戰電影圈既前舞台劇演員
例如劉俊謙、楊淇、梁仲恆
所以都只可以話係客串返去演套星級舞台劇
紮職2唔係上年既事咩?
凌文龍拍電影舞台劇感太重,可以話係好演技但唔適合拍電影
佢一次過拍2同3
冇辦法,受過舞台劇訓練同浸淫既演員要進軍大銀幕其實除咗要識揀劇本,仲要自己識得tone down返D肢體動作同表情先有運行,例如某位舞台劇女演員,我一直都覺得佢係香港劇壇演技最出色的演員之一,但近年在坊間走紅後有好多機會喺電影客串/演女配角,但佢就真係睇佢用返同一套演戲方法,冇收斂返的表情同動作就真係睇到好辛苦同出戲。黃金花個角色本身係好適合舞台劇演員演,當然都一定要有好超卓演技先駕馭得到,凌文龍係絕對做到。
又陳家樂,唔知佢有冇機會升高一級拎返個提名
睇吓譚惠貞嗰套有冇機好過
紮職呢啲當畀佢磨吓演技咪算
譚惠貞嗰部唔知會唔會三級
因為報導話有裸露戲
不過應該都係攞獎戲票房預唔太高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞