港產片暑期戰線(78) [公開試當真/海關戰線/談判專家/九龍城寨・圍城]

795 回覆
8 Like 9 Dislike
Philip 今日謝票場講咗
果日咁啱係劉謙生日
邊間發行?
靜到成日冇人推post
marf B單野有冇留意?好在佢唔係講港產片,如果唔係比人屌得仲甘
有冇人可以講下點解套談判專家放咗喺YouTube 4日都冇人delete?
覺得張poster好正
我覺得有問題
首先作為公眾人物,有好多野係唔應該講
就算要表達都可以婉轉d,而唔應該係依加風氣所謂「真性情」
加上你仲要身為一個都係做呢一行嘅人,點會唔係失言?
而且呢d荷里活特技大片最佳觀賞體驗一定係戲院入面
TGM係屋企睇Netfilx同入場睇imax根本兩個完全唔同世界
呢套的確係應該睇4DMX,不過香港好似唔係好普及呢種體驗
sor 呢邊都係講返港產片西片留返西片集中討論區先傾都未遲
但如果係有問題既 而家啲影評又有冇問題?講既人好多都係前/現任行內人士

利申 覺得呢個行為無問題 但嗰logic有唔明點樣好睇又唔洗入場
佢嘅意思係如果你有幾套心水想入場睇,呢套唔係首選
純粹係唔明佢講嗰句嘢個logic
讚完又踩一腳
呢啲blockbuster就係要有戲院大銀幕同音響配套先睇得爽
點會叫人唔駛入戲院睇

諗起古生當年電影節呢條宣傳片
https://www.youtube.com/watch?v=Nn_p4Dn9-XU
Youtube仆街都唔係第一日嘅事
講到尾係身份問題
有時有D說話就算可能係啱嘅都唔應該公開講
更何況佢今次嘅言論都算有爭議性
佢唔係讚完又踩,係用咗觀眾同消費者兩個角度去表達個人感受
好睇=純觀眾角度
未必需要入場=消費者角度(性價比)

即係好睇同抵睇嘅分別
比較了解佢就會咁樣去細諗啫
街客聽起身點都唔會太討好
當然我都認同冇娛台啲人講到咁事態嚴重
都覺係上面有ching講係insensitive囉
其實做明星真性情同PR尺度呢啲真係要好穩陣拿捏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞