港產片暑期戰線(78) [公開試當真/海關戰線/談判專家/九龍城寨・圍城]

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
腐女諗嘢係咁
仆街
想睇新警察故事
而家拍親bromance野都好易變bl
唔怪得最近啲動作類型片(無懼,尾隨,贖夢)都以馬拉為重心,係咪終於發現大陸市場巳經唔可以再係唯一?九龍做得再好都被打壓偷票房啦,宣發嘅嘢,非內娛人收到你貴一貴。內地影片就係興1億拍片再攞9千萬黎買水軍,睇陳思誠烏爾善就知。但佢哋暑期檔仲金,解密用5億,由點映開始到而家起碼10日先1.9億。異人仲勁,2.5-3億本,宣發用1億,最終票房預測1.3億。21世紀咩撤離,成本唔知但宣發應該唔少(估1億),點映開始大量水軍,上映十幾日8千幾萬票房。根本除左找娃娃係躺贏,其他人都一獲泡,重甘過啲合拍片
而家連philip同german都有成堆本地fans追
仲有默殺維持係13億
古生而家又係好多妹豬鍾意
佢地謝票場daddy daddy咁叫

BL 當事人如果唔介意嘅話ok la

後日城寨幾個又一齊出fashion event喇
其實搵到錢都係好事
《無懼》, 《尾隨》都係合拍,有內地資金

雖然內地暑假片的確應該只有《抓娃娃》《默殺》賺錢,其他應該蝕得好慘。
老實講,英皇暫時唔拍都可以理解。
成龍大哥係內地做左票房毒藥。
阿大哥呢就都毒左好多年要佢都係R投資賣埠

MK鋒炒到咁呢就
合拍架
擺馬拉易過審就真喇
至於馬拉近年特別18開始係就係本土票房紀錄成日破
但望下D華語片
合拍我當埋係港產片計啦,而家除左createhk同天下一仲有咩製片會投錢做港片吖。但馬拉的確(可能)係除左大陸,對港片最接受度
高嘅地方?
而家應該四子+王九都有呢啲fans
算係
但你睇九龍算係近年最好最後埋單係幾多
我見啲大陸網民係幾期待我談的那場戀愛,影展full house好評仲儲poster,佢哋唔介意電影體量細嘅。有個影評仲話同為殺豬盤,我談的秒殺內地套鸚鵡殺。我諗點樣將小品係內地正式發行上影係大問題,因為古天樂非內娛人喺營銷排片上係好不利?
引進片唔會點大
你望下白日同年少係上面最後收幾多?
唔係拍住個幾大山頭你想搶得羸排片都難啦
其實攻海外又好大陸又好發行先係重點啦
印度佬就自己實力強自己揾公司北美中東東南亞賺錢買花戴左一輪終於有成績
日本喺北美又係發行勁先有票房
東寶係自己推都推到2000間戲院喇
腐女邏輯
BL 戲係BL 戲
正戲多男人都係BL 戲
但係
正戲加BL 情節就唔係BL 戲

我記得《命案》嗰陣,少東同大師都有人ship
城寨最後係唔係都破唔到毒舌大狀?
冇啦
你掛住去旅行唔入場
仲有冇咩舊片推薦
有冇d冇咁舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞