《突發》IVE 有護士課程讀

448 回覆
464 Like 26 Dislike
BSE大量client FM位
打和啦
Ive 99 %就業率你怕有人請
政府叫得ive 開,畢業就一車車去曬公立醫院洗你擔心
lm又睇班護士狗入嚟咬人
樓上已經有幾個
Civil 佬叫你唔會讀就係廢事人爭飯碗
BSE佬叫你唔會讀絕對係出自真心
想問下無牌2皮難唔難搵到
其實VTC IVE 開得政府一定會認
話曬全香港最大既職訓局
補返個degree話咁易
入行門檻真係畢到業就得,又唔洗見血,性價比極高
點解淨係屌bs 唔屌埋EE ME ee civil bla bla bla
唔難,但好快卡係3皮
係,spoken language唔掂一回事,香港medical system仲係用緊英文,工作用英文唔fucked up就得
又嫌辛苦唔識英文又唔學就做看更算
PAN 更唔講,輪到40碎打柴。
真係升到上油位9~6 有幾多個
連登仔明閪咩
淨係識笑人ig story話辛苦
然後話你人工包埋架 份份都辛苦
無諗過點解啲人resign
Polyu hku Fg 已經過硬20k
係要考到牌先上到 50k以上
考牌平均12年同埋麻煩課金讀個master先
Mhkie姐
啲人拎完英國CEng 就算
唔RRA 返hkie
依家好多5-7年就拎到CEng
更正:
護士 高級文憑畢業生 (22145/月) 想像圖:

工程 高級文憑畢業生(16000/月)想像圖:

工程 學位畢業生(24000/月)想像圖:

註冊專業工程師(50000+/月)想像圖:
護士全世界都缺
Train十個走九個
愈做愈癲日日搵嘢逼死自己人,文化極閪
已經少人但讀又唔夠位又唔夠位升
驚死你讀完就走人
唔解決流失問題點開都無用哂鳩氣
如果肯開埋夜校都有興趣

冇收入去讀真係爭啲
咁高人工出到嚟都係俾晒啲專才做架啦
咁係因為你IVE
雖然我唔係engine fac
但係我見HKU平均4-6年讀曬master 考曬牌
全民做左EN RN 之後 人工仲會唔會咁好PAY
HKU civil?
有MPS 唔怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞