《突發》IVE 有護士課程讀

448 回覆
464 Like 26 Dislike
有冇part time
好似開唔成
做護士易移民,繳分唔高,根本做護士先係人生贏家
你個的應該係civil 佬
因為d實習一定係ft
護士做毒撚都可以年年跳point ,就算冇際遇都有mps 保護
即係如果讀護士就一定要ft time 讀
好撚窮
以building,bse pt hd計,唔知點解後者收生最多,前者反而冇咁多
考牌前後咩人工?
我都係讀BSE
個pt高過RN

係人問題
仲可以做埋屋宇裝備工程
真 工程應該拎去同保安清潔比
係,3年冇收入,加實習支出
實習要洗多d
其實冇左bse degree 供應比業界都一樣run 到,大把EE ME仔可以上,所以bse 根本係雞科
選擇大於努力
讀書叻但揀左BSE工程 vs 讀書差但揀咗護士個結果都可以好唔一樣
巴打做緊?
實習洗費有啲咩?
仲有OT

FG 50k唔難

屌你工程狗慢慢課金讀master 去考牌啦
所以番工係諗點樣射個波出去多過解決個問題
能仁都得,睇唔到有咩理由Thei 開唔到

留名睇柴灣Thei 開護理學(榮譽)學士課程
我咁睇嘅
醫生就真係醫療尊業喇
所以有牌工程師對醫生嘅

FG/冇牌工程師或者TO 咪對護士囉
叫做半專業/技術階層

但係點都追唔上
Scheme A 關老哥你咩事
Scheme A係工程公司既事
反正的資助都唔係直接比trainee
筆者於另文 “以真實數據揭示獲得MHKIE的時間”[1]曾提及HKIE 3個機電(BSS,ELL,MCL) 相關界別於2021及2022年時獲取MHKIE時的平均年資為12.6年至14.4年不等,這些人大部分都曾接受Scheme A培訓。

http://elvissharing.blogspot.com/2024/05/hkie-scheme-a.html?m=1
問下的BSE狗有冇
轉黎做屋宇裝備工程
啲sup仔e&m成日落去夾圖一個bsi 帶成10鳩幾個人落去夾都唔知做乜要咁多人,成撚日唔叫佢班師博做完喉執返啲垃圾,有一日我大大聲屌鳩佢地再係咁我叫雜工幫佢地執垃圾,扣返佢地啲錢,真係成班生蕃泥,莊閒都唔識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞