其實 Thread 好危險,真係要小心

236 回覆
2180 Like 64 Dislike
threads係咪都係fb Zuckerberg 諗出黎?
都真係幾勁,估唔到原來而家新世代係鍾意咁樣玩
估唔到而家興將d野全部公開
見識到班MK妹為咗上位
日日作故仔
日日都可以比人非禮
無,但硬碎片化,一個5個粉絲素人,可能有個post 5000個likes
最近上thread見到有幾條友專門追住台灣人嚟屌
係10個post / reply有9個都係屌台灣

你話一個普通人對台灣有負面睇法, 間中屌下台灣咁都仲可以理解
但係每次留言都係咁, 實在太明顯啦
Threads用嚟食花生
當練下先
遲早上網都係要實名
上threads多數見到啲十幾歲學生po自己讀書好差/好好 真係好blog feel

然後大把女仔喺到對人評頭品格 話邊個望佢影佢點變態法 其實真係似連登

不過佢地喜歡 我都係平日碌下睇下有冇女睇下
你玻璃心咪危險
係,出現咗好多好多

就算知攻擊你係邊個,知埋ig 就算ig係公開,都搵唔到佢,或者搵到又再互相公審

遲早爆煲
有冇圖 想笑下
好多仲要係詐騙
男人扮女人扮蠢講d鹹濕野
勁多

同場加送台灣支語警察

香港人串佢
玩咗兩月過月,同樓主一樣感覺。24年頭半年都係潮文尻up同生活雜記多。有啲有墨水嘅人會分享有深度嘅個人故事。可以知道好多新奇野。

到五月開始多咗人係ig跳過黎。因為ig為左谷thread開始限流量,同埋內容同質化得太快,用戶唔再互動。啲人就去晒thread 貼相,之後發現埋keyword 可以騎劫演算法,就吵交同複製文去拉高曝光率。內容包括但不限於:做愛,厭女。男人狗公。各種抱怨,對立。

依個APP都最後只會變成嘩眾取寵集散地,慢慢無人用就會寸草不生
人係群居動物。本性就係交流,建立圈子。

只係之前Facebook個名做得太臭,公審,私隱盜用。跟蹤狂,政治操縱。啲人唔敢講嘢。然後轉晒去IG 限動講。但係IG得唔到關注,冇人俾反應。Thread就提供一個新平台去講自己嘅事情,然後演算法又會將想聽你講嘢嘅人聚埋一齊。

Zucc既meta本質就係靠你哋講嘢嘅過程賺錢,透過KOL或者廣告去影響你哋嘅思想,去幫商業社會同政治人物做思想導向工程
咁佢係抄 Twitter 嘅
佢哋雖然係網路原住民
不過冇經歷過網絡嘅發展

所以只不過又係將啲嘢用另一形式loop一次
係因為年輕啊
呢個就係社交網絡嘅歷史
人類永遠都係咁
睇到舊同事個threads見到佢成日覆reply啲大波妹嘅post 啲內容仲要幾露骨吓 唔知佢知唔知佢啲reply其實係俾所有人睇曬 仲要佢係已婚唔係好耐 我真係祝佢好運
ig 唔係?
ig仲有close friend呢類野
如果唔係推唔到流量冇人睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞