其實 Thread 好危險,真係要小心

236 回覆
2180 Like 64 Dislike
危險在每個人講野都會成為公海,除非set剩係frd睇,但玩得thread好少咁做

諗住有人認同,有人留意

但其實大多數情況,就係被人攻擊、傷害,挑釁你情緒

等同於,真名玩連登

見到明明素人一個50粉絲,竟然有1000個like,但入面完全罵戰

到底為乜

draw唔到人氣,變唔到KOL,剩係益晒 Meta

以前寫 xanga 日記都唔會變公海,唔會14億都可能睇到你個post
而家Thread 明將市民網民用家擺上枱,

一個心智未成熟嘅素人,隨時玩到好上心,被人攻擊欺凌,情緒極負面

所以,真係要小心
推推正經幫人post
愈黎愈多引戰post吸流量
我仲以為自己錯覺,冇啦啦今日一開勁似實名連登
開個細帳當連登玩 撚到啲認真撚扎扎跳
太多移民post
對於留港既我 想搭嘴都搭唔到
玩乜鬼社交帳號,都係玩連登好
d女煩撚到癲
你成陣廢老味
睇咗半個月已經十分覺得
流量密碼
撩交嗌
放負
識少少扮代表
乜都齊
真心講仲癲過呢度
第一日上網?
又唔可以一碌鳩打鑊一船人
有d係幾好睇
個小朋友超級e人
btw miss幾正
https://www.threads.net/@hannah_chen425/post/C88rIIfyjqM/?xmt=AQGzCrbd8_PyCWcePQjVMaVJp6VGxMhDoHOEYUfwtV_hyA
有一堆細蚊公屋憐登仔已經去哂thread繼續「做post」

共通點好易睇
1.logic極似連登班傻仔
2.IG一定係小帳
3.thread history大量清一色假膠post

可能呢樣就係佢地「人生的意義」掛
attention seekers 集中地
我見到有好多都係真Account喎
尤其是係啲女
最錯都係豬西百格
細帳唔出樣個班贏曬
threads嘈得仲激烈

一黎 有人出真樣唔輸得
匿名鍾意就唔覆架喇
二黎 連登帳唔係個個有
threads想嘈交開勁多個帳都得
佢其中一個仲癲過連登既位係可以睇到晒用戶既所有回覆
有個friend 不嬲唔想俾d friend 知佢近況, d 人問佢都唔答
但thread 一㩒就見到佢周圍呻/ 放負既內容
唔知佢知唔知道咁樣俾friend見到晒
乜水
Twitter咪又係咁 第一日上網咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞