其實 Thread 好危險,真係要小心

236 回覆
2180 Like 64 Dislike
我少上 本身都好似你咁諗以為d人真account上網會無咁痴線
點知今日一開app第一個post就見到有條友錄自己喊既片
有d 野,負面、挑釁、口臭、攻擊,無咩責任,但對人就好大傷害
我算係threads 新手,未post過任何野,唔知點解feed好多移民鬧交post, 煩到爆,連登起碼都會有啲營養post,
係唔係我唔識用thread
冇睇開,功能上同Facebook有咩分別?
講得啱
勁撚憎嗰啲放兩幅相喺道r gollower嘅人
證明Meta真係下賤嘅邪惡產業
旗下幾大產品都係默認鼓勵人偏激極端,做引流狗或者買龍色情出名
嚴重污染都市人嘅身心靈健康發展
連登仔真係好恐怖…

演算法係推引戰po 優先
無嘅 同自己除晒俾人睇無分別
另外就係啲人為咗自己流量密碼而希望做到更爆炸性嘅topic

貴圈真亂呢四個字完全形容晒Thread 嘅狀態

利申 無裝 因為覺得開得Thread 嘅人都係低智
但呢啲人咁做又真係吸勁多follower

然而現實繼續無人理
我呢啲老餅都係上個月先開咗thread嚟睇, 覺得有啲似twitter, 亦都令人聯想到5P論壇

好認同樓主講嗰種危險, 除非特登開個新AC, 否則同真名上論壇冇分別

同埋都明點解之前有巴絲話係女版連登, 啲topic某程度真係toxic/癲過連登 e.g.: 公開同人講自己落過2次仔, 然後仲第3次懷孕..

利申: 只用網頁版睇算唔想嘥位down app
垃圾 講真撚人怕咩用真account
無道理又講埋啲小學雞嘢咪要匿名
Pussy
?po相都得罪你咁癲
Thread全撚部都係大波自拍,我當佢係以前既成人討論區咁睇
主要係佢哋啲caption好做作好煩
仲要個撚個都係咁,仲要好多都係分明想收兵
又真係好造作 引狗公
得閒睇下笑下就得,唔好多過半個鐘
其實係咪得香港台灣hit 外國多唔多人用
真心好撚冇營養
尤其啲女發表偉論
可能真係老了
有時睇到真係會覺得點解有啲人價值觀係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞