無學歷既女性根本慘過無學歷男性

331 回覆
59 Like 1136 Dislike
草草草 草你老母呀
半年前好似睇過樓主post 又係差唔多內容

其實幾相信條仔根本無在意過你搵幾多 都一齊咗咁耐唔知你自己在意啲咩
結婚求其簽張紙之後平平地去轉旅行影相都得啦 係大搞先要儲錢

日日叫春唔會解決到你想解決嘅問題肯行出第一步去探索下世界先可以解決到
你要理解本質上體育活動係一種提供娛樂性嘅賺錢工種,絕大多數項目女子間嘅競技精彩程度不及男子間的比拼,所以男子相對係會有優勢,但亦有例外,排球項目就係,收入上女排球員係會贏到男排球員

所以其實跟男女與否並未有直接關係,係娛樂性是否足夠有關

相對以往只可靠蠻力嘅原始社會,現今社會嘅賺錢機會係多元化好多,女性賺錢嘅機會係多咗

而且係呢種相對太平盛世嘅社會生存,男性嘅孔武有力反而不及女性嘅柔弱纖細來得受歡迎

再加上正如樓主所講社會普遍對女性同男性嘅期望值有偏差,加埋精神壓力嘅計算,我都同意女性的確係相對easy mode
0身材唔靚可以點?
好吃懶做嘅黃絲唔會肯做
咁對應翻蠢嘅男人又點做技工啊,你估唔駛用腦,唔會辛苦?
你連接客,待人接物都唔掂咁唔係你女人唔得,係所有工都唔掂
最近有油漆判請頭好多女士
有需要嘅話留tg
係咪唔做得 ?
體能 = 搵錢能力 ?
又想錯誤引導係個小點到 ?
無學歷走去做三行學師都唔請,依到已經FAIL啦
三行學師,學歷都唔洗,唔洗要求你CIC 你肯接受個低人工既勞力工作就係
咁都唔撚肯既,講乜撚野學歷呀
文員仔要閪學歷咩
你講果D野全撚部都係你自己覺得既

根本你講果D全部都係0學歷都可以去做到
依家做警察 你去考佢果個試PASS都當你5科合格
咁你講乜春野無學歷慘

自己懶過塊閪又瀨學歷問題

大撚把人無學歷都有野做啦
新移民果堆阿姐,有得去做茶記侍應,譚仔做阿姐,都有2皮啦
後生果堆,去做SALES賣衫,賣袋,一係去美容院果到做RECEPTION
你係肯捱得,行去做地盤D清潔阿姐,曬少少都2皮幾野啦

屌你老母乜撚野慘過無學歷男人 自己又要想嘆又要想搵錢多 屌你個閪,你訓係屋企 D錢自動跌落黎比你好唔好,最好D名牌想要邊樣就邊樣自動送上門好未?

唔出街返工,屋企開CAM黎乞錢,都大把 咁都唔撚做既
你講條柒咩
所以咪話男人天生體能強啲,但要自稱hard mode,女人冇學歷冇體能反而係easy mode囉
真,所以咪話男人天生體能強啲,但要自稱hard mode,女人冇學歷冇體能反而係easy mode
師兄你先係easy mode
0波人都有人買
FUFU就係一個例子 點撚樣谷都無奶既 平撚過男人,一樣照有客
師兄返緊基層工唔好水人啦
痴線大把門面工作女仔做。。
幾年前已經開始睇樓主叫春同怨天怨地

其實由你5年前叫春到依家肯去讀書的話
分分鐘讀埋master都畢業

不過以樓主性格 應該到60歲仲怨緊
個孫有個低學歷嫲嫲又點點點了
女人唔需要讀書係啱
讀書係懲罰唔係獎勵黎
女人讀書只係為咗勾更金嘅龜
點樣做都係萬幾兩萬蚊根本生存都生存唔到

咁中位數班人點生存
同埋樓主咪又生存緊
起完底都分唔到是咪假膠
認同 不過呢度係連登

會唔會做美容果類 應該易搵$啲
佢呢個想法已經體現到香港男人幾慘
所以我贊成返父權社會 啲女權根本係賤種
父權對男人有害
女權對女人有害
而家社會咁側重女人你仲要爭取父權
傻咗咩

而家一定係爭取女權
但係唔係而家嘅女權自助餐
而係真正嘅女權

女人唔再等人溝
食飯AA制
女人唔再高攀
先係真正嘅女權
暗瘡肥婆點算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞