無學歷既女性根本慘過無學歷男性

331 回覆
59 Like 1136 Dislike
試過去in裝修學徒工程學徒全部都唔請
咁想入行in文員位全部要經驗
讀唔成書嘅男人都可以擔擔抬抬只要付出就起碼千蚊一日。
講到呢度肯定好多戇鳩仔又出賣肉體賣相
呢啲根本無價值既討論。
就算警察都唔好諗到咁容易考,經濟唔好入面好多人已經係去到high dip甚至係大學都係做pc唔係pi。vetting先難過。

而家去到30歲人讀書又唔係唔讀書又唔係
點樣做都係萬幾兩萬蚊根本生存都生存唔到
我唔係唔肯勤力
我唔單止返正職
放假返酒店保安
真係好倦成日唔夠訓,黎緊plan結婚點計都唔夠錢所唔知點生bb
人工根本都無升到
出嚟做嘢無人睇學歷
但無學歷連入場資格都無
男性一定係垃圾 露宿者男多過女
女人一樣可以擔擔抬抬
有心想做可以經CIC
雖然而家水尾 但肯收白紙價唔會無工開
譚仔阿姐
人脈
呢 d 睇你有冇心, 有無毅力熱誠決心啫

16 歲大左個肚, 連中學都無畢業, 之後讀個 college, 依家咪做到 UK deputy PM

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Angela_Rayner
有冇奶同屎忽先
easy mode都玩唔掂正一垃圾
死左佢吧啦
以你呢個邏輯

女人可以patreon賣相賺錢,只要付出男人唔得,男人咪仲慘

賣下相坐住係屋企日日幾千落袋,男人就要搬搬抬抬先有錢
你成篇野關性別事既得兩樣:
電子雞
男人擔擔抬抬既工
其實講一大堆咩唔容易都唔關你係女人事 (紀律部隊照計女人仲已經易入咗

電子雞你話唔講, ok,
男人擔擔抬抬個啲全部辛苦到仆街你就走去怨無得做,女人一樣有美容,、sales賣bra賣女人野都係只請女人你又唔走去做?

同埋慘?有幾慘?
窮既男人被人屌到仆街,被女人嫌棄,被社會恥笑,出份錢出少啲都容易有閒言閒語,女人窮又點?呢啲位受少幾多?
女人就算月月清儲唔西錢有幾何會被人屌?男人儲錢唔夠多即刻被人屌垃圾啦

都未計你生得唔係特別差仲有二次投胎呢啲特權,你點樣慘過人?就係因為做唔到擔擔抬抬就好撚慘?含撚啦on99
次次見到啲無學歷既女仔就覺得好神奇
明明小學早發育
升中學易高banding過男仔
思想早熟識早啲諗未來
唔似班男仔
高中都仲瘋狂打機打波心態未ready易學壞
大學入學率都係女高於男
比個順境局你都可以玩到咁
你真係以為擔擔抬抬好易咁 體力勞動既工就算男人都唔係個個做到 稍為孱弱啲都頂唔順
反而女人正正經經走去做下reception, 大公司hotline 甚至sales 都可以輕鬆過兩萬

你自問自己除左怨天尤人之外有冇比心機去增值自己 辛苦/工時長既工你又肯唔肯做先
至少佢識英文
女人唔著胸圍同底褲出黎
已經可以賺錢
仲返咩工?
你仲諗住生小朋友
唔係講出賣色相,想問有冇人溝過你?
夠膽講當中冇撈過著數??
呀嬸做地盤雜工一樣有人請 唔夠力又係搵返男工幫手
返工吹水多過做野 如果男人咁既工作態度實炒
我哋瞓覺嘅時候英國人仲努力返緊工
咁我都草左2百萬 但同生小朋友有一段距離
1. 女人組織家庭根本就唔使考慮自己嘅經濟能力
2. 樣ok嘅女好多對客嘅工都會肯請(而好多對客嘅工唔請男人)
3. 當你樣衰,讀個hd 都可以做幼教做nursing,月入2萬起又有晉升機會,唔讀書做sales做診所助理又得,搵唔多叫做有冷氣嘆唔使體力勞動(呢堆職業對男人門檻係高一節)
4. 唔知你體格點,你一手拎得起20公斤嘢,肯做肯捱,唔怕受皮外傷,技工/裝修學徒都實會有公司俾你入行(呢個都係收男人嘅標準)

冇學歷嘅男人仲難捱,冇工番連溝女都難,番基層工連啲基層女都會嫌棄佢
30歲月入萬零兩萬點儲到200萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞