無學歷既女性根本慘過無學歷男性

331 回覆
59 Like 1136 Dislike
日常洗費全部靠屋企/男朋友
鬼叫30歲前你自己唔讀番書咩又有得借政府錢
唔好賴三賴四
同埋唔好搞下一代啦
男人天生體能強啲,但要自稱hard mode,女人冇學歷冇體能反而係easy mode
擔擔抬抬你做唔掂係你問題
地盤啲阿嬸仲好力過啲阿叔,佢地唔係女性咩
自己姐手姐腳就賴性別
男人無條件係唔洗諗
無女人埋身
男人嘅賣身就係體力勞動

女人無條件 個樣唔係豬到癲
或者真係好豬 都會有男人恨屌閪埋身甚至結婚
所以啲女人向來自知冇學歷又打唔起牛工,直接諗點靠男人,釣金龜算

出街基本上係 屋企煮飯我既
早前食中nvda 你望下我d post
你知唔知外國有個女人又係覺得男人easy mode, 之後變性,最後發現原來做男人仲燃慘最後自殺死左。更何況香港考試制度對女人更有利都可以完全無學歷就真係無野好講。無學歷的男人洗廁所都唔得,請女人可以洗男女廁仲未計對兒童的工作,教育的工作,Sales,Reception,秘書,連cs 同接線生都係請女人多。男人得體力勞動一種,你都可以話慘過女人,真係好好笑,問題係請你體力勞動的工你都唔會做啦,放假你翻都係翻保安,係人都知外賣仔搏盡搵到幾萬點解無幾多人搵到,因為實情係好多人捱唔到搵野黎賴,唔知你咩背景,但唔係一句唔係唔肯勤力就可以推哂責任,細個讀書有無勤力?唔讀無所謂,18歲出黎做野咁多年做同一份工都無理由2萬都唔到啦,何況你成30仲未諗清楚方向,但你都未衰得哂,你都仲可以結婚靠個男人,而你個男人就算同你一樣,佢都仲係衰過你仲要比禮金
出賣肉體無討論價值
其實係咪個肉體無商業價值?

個天然八達通冇得嘟
就俾啲心機減下肥 學化妝
有對窮撚公屋新移民老竇老母由細到大教佢地女人唔使讀咁多書 讀太多無人要
以前識有啲mk妹佢話屋企係咁教
歐倩怡
揸住兩球仲呻慘

樓主好得閒
美金定港紙 咁撚癲搵咁多
男人都可以揾男人成為另一半
而男人自己「屈就」揀豬閪/無條件就唔怪得人喇
btw 拍拖結婚都係雙向,感情問題點樣反映出生活容易度
我博番黎架
其他國家男人已經要服兵役 返到嚟權利又冇多到
鬥慘嘅話 男人喊緊啦 但社會又唔比男人喊
診所坐出面啲女女
Survivorship bias?
on9
女嘅樣衰無學歷都係可以賤賣個閪俾d阿伯
男嘅等訓街啦1
bullshit
過左35都有d機會
under35無degree既話知你識飛
hr見到咪一樣篩落垃圾桶
你博到
我輸哂

點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞