無學歷既女性根本慘過無學歷男性

331 回覆
59 Like 1136 Dislike
香港考試制度點對女人更有利?
收分最低嘅理學院同工程都係男人嘅興趣
點睇都係對男人有利
我老婆30歲先黎讀degree
要32歲先畢業
有心唔怕遲既
基層女知可以靠塊田麻雀變鳳凰
男既基本上咁就一世
你自己都已經將男女性定型中撚左依個社會既定型,你知唔知?你想做勞動咪操fit自己囉,唔係得男性先做到
無學歷既女性你咪去TVB做花瓶
大把出路
幾樣衰嘅女 喺香港都有人要
無錢唔好生啦,顧掂自己算
你想靠擔擔抬抬賺到錢,男人都想靠賣肉賺到錢,只係你唔想賣肉姐,男人夠唔想擔擔抬抬啦
仲有個男人月入4皮,拍拖使費又係男人畀哂

如果樓主係同樣條件男人,連同level女人人都睇唔起佢,分分鐘而家仲係A0,最多做下兵

然後樓主話:做女人好慘
調轉諗丫
個樣生得冇咁靚既女
甚至肥婆
咪一樣冇人吼
唔讀書有人要 vs 讀左書冇人要自養
身邊有個女人dse考幾分 話retake,take take下又話唔考
之後隨便搵左份office工,做左幾日又話辛苦,又話工作氣氛差,不過都做左幾個月
quit左之後又話返工好攰要旅行放鬆,一去就幾個月
返黎話要認真工作,人工低辛苦少少無所謂

走左去考地產、保險、保安牌,結果得保安合格
原本以為佢真係去做保安,轉頭話返12個鐘一更狗先做

最近聽講話開檔賣手作野,開兩次檔又話去旅行避暑

我識嘅人入面佢應該係最廢嗰個,偏偏佢無學歷得黎生活咁寫意
想知你撐唔撐共產主義
自己睇下升中派位排隊既歷史之後先講野啦
點解要轉制 轉制之後既男女band 1比例

收分低係男人科 ? 係班女人性別定型啫
另外咁唔比女人夠分入哂高分科 ?
土木工程學徒 !
你想唔想你嗰女做only fan
你想唔想你嗰女賣相? 唔係每個都想出賣身體
咁你會唔會轉行做牛郎呀
考警察要5科合格 考內部試pass嘅話當中英合格
其他選修+Math都要合格
樓主考唔考慮讀兼讀制應用教育文憑 讀完5科合格多出路啲
唔係當PASS哂比佢照考咩?
依樣唔理啦

出去是9但讀個毅進都5科PASS啦,呀,依家改左名
高級左,但都係唔記得叫咩名
是撚但讀,ONON99入去訓撚到去考試,都PASS哂啦 毅進都可以唔PASS既死撚左佢啦
讀書為興趣
咁撚風趣
點夠你玩
女人入工程free ride直接畢業都得
大把工請女人唔請男人
咁佢又講得無錯喎
讀書係要比錢讀架 只不過小學到中學係政府比大家免費讀咁解
上到U 出去讀個HI DIP都係要收錢架啦
簡單D講,係比錢買個學歷咁,但前提係講緊你夠唔夠分去比錢買咁解
你唔夠分既,咪再比多D錢去讀佢地SET出黎既DIP 再比你上去讀個HI DIP囉

咁出黎做野係搵錢喎,只不過係睇你做咩工就搵幾錢咁解

其實佢無水你,係你唔自己再思考下佢所講既野
期望?HI DIP你係去讀PT果隻既話,入去合埋眼都PASS到
本身HI DIP教既野同你中學學既野差無幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞