無學歷既女性根本慘過無學歷男性

331 回覆
59 Like 1136 Dislike
現實D講,代表你的條件不適合工作,疊埋心水相夫教子效益仲好,最緊要搵到自己角色定位,唔好資源錯配。
女人做美容做sales吃香過男人好多
女要好樣衰/好肥先冇人吼

咁的確外型零吸引力嘅女係仲慘
當投資,讀完大學正正常常做番啲有少少專業嘅工,5年連升職都有三萬
讀完中學正正常常唔進修五年有兩萬都偷笑
Your face your fate
fufu 咁既樣好難搵唔到食
管得到嘅咩過咗小學都唔受你管嘅喇
有塊閪
除非你極度醜樣
只要肯拎出黎賣直頭無得輸
唔講做雞

美容sales
賣衫sales
飲食業(女做樓面受歡迎啲)
……

定你又嫌辛苦
咁即係做返雞好過
agger
服務業超多淨係請女唔請男, 樓豬呢D 廢物提都唔提下
咁唔想玩咪quit game 囉
嫁咗做師奶,搞掂
做工程既女仔 一定會比呀頭睇住 唔會好似勞役男人咁
原來又係男人
你先係easy mode
男人基因
唔好搵藉口
無學歷有心捱都可以入護校
做個EN收入唔太差
下 你當成行美容 保險個堆全部拎最低工資?唔係條數差到仆街都兩皮啦,Uniqlo ft sales 最低lv都過皮半,做一兩年升一grade又過兩皮CS 入職做兩年又過兩皮,當你啞撚咗去做陪月又過兩皮,你同我講好難?

咁計一個正常男人走去地盤日曬雨淋挑 挑戰體力極限唔通又好易? 大把男人做幾日地盤都頂唔順做唔到落去啦,樓豬突然變性做男人就assume 自己體能好好一定做到? 體能都係練翻黎/死頂推翻黎架

計自己個邊就覺得咩都做唔到唔計,計人地個邊就覺得只要生多條jer 就咩都做得到然後覺得唔公平? 我屌你老母啦
美容sales 得罪啲講句,十個有9個都係讀唔成書死mk黎架啦 又叫好食腦?

裝修油下牆你講就輕鬆,夏天三十幾度係一大埋灰塵同有官chemical中間做足一日,用生命值換好錢講到好似easy money 咁 講到啲技工咁輕鬆你試下單拖換你屋企部冷氣?一係比多條友你你抬部雪櫃落街?地盤個啲,男人都好你估個個都做得掂?啲錢真係咁易搵就唔會高人工都無人做到斷層比政府做藉口入外勞啦

中四都讀唔完唔係叫蠢,係叫自我放棄,咁多年有試過解決呢個問題?毅進再垃圾都收,讀完可以做咩大家都知,唔想做再上Pre Asso 個堆好難? 每年學業最廢個班都係咁讀架啦,搵咩藉口?

體力又瀨自己係女人係度講唔公平
唔係體力勞動既,智力又話唔撚得
學歷最廢個level都懶得搞
雞你唔撚做
電子雞二次投胎又話唔撚計
咁你玩撚晒啦
但事實就係條街好多肥婆都有瘦仔埋單
男人外貌差都可以才華能力錢搭救
女人既話…
如果佢有個有錢老竇老母養又或者佢無怨過一句咪無野
最撚廢係啲明明自己懶一手造成但係又成日怨天怨地
想份工由天跌落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞