有冇人開始唔鍾意香港地「咁負面」?

356 回覆
257 Like 944 Dislike
係你屈人要證據呀ma hater non-sense 仲要人俾證據,俾完你又話p圖
完美hater
呢個都要pin
我對一件負既野放負,係負負得正
鍾意負面取樂者,大多因為無能力建設,就用較容易既破壞造出惡意既快感,求低層次既滿足。

同時又知自己有問題,知道惡意會令自己痛苦,就想其他人同自己一樣負面,一齊沉淪於痛苦又快感既自殘精神之中。
見到同自己對立既善意,就攻擊,怕比較下要面對自己既虛無同無聊。

其實自己好無聊,唯有用負面情緒去遮蓋自己既無聊同空虛。
睇多D華記正能量
你悲觀啫
我睇到負面帶來既好處wo
上面d人話叫我睇大公就正面啦

最慘大公文匯一樣負面,連小紅書 全部都係踩港
已經唔係政見問題,係社會文化問題
睇乜鳩 你自己講藍黃就老屈人
文匯大公咁正面都俾你講到負面
姐係一定要讚好?
點解做得唔好都要話佢好? 一定要白事當紅事做?
連原創作者都話香港做個作品好唔掂
你覺得你真係獨醒?咪撚玩啦 伍寶

香港真係愈來愈似支那一部份 乜都唱好 紅事當白事
有深度,我都鍾意睇,但鍾意睇唔代表你留個言都要係不幸ga ma
點撚樣改好
講下都國安法
咁聽埋策展人個回應啦
都有可能係yahoo俾d 核突相原作者睇,原作者覺得核突

所以咪話連傳媒都一面倒講負面野,因為知你地鍾意睇

真係好事咩
反駁隊好低質
證明樓主開始成為正常人
真係唔係好明
究竟作呢啲名有咩用?
到底係串人哋定自己友?

你話真係用嚟串人 幫人改個咁嘅名又串唔到人哋
成件事九唔搭八
呢啲咪係軟對抗囉
香港政府 李家超 陽局長 都好正面喎
咁係咪真係咁多好事發生?
咩叫大家都走唔到
而家仲有出入境自由
又唔係被沒收護照
錢都唔需要好多 有決心就算無錢
問人借都借到
Idea原創者都講到明好核突,想停咗佢你仲死都要兜
恆指升返上30000點咪可以正面囉
係啦係啦 原作者 一定剩係剩係睇yahoo新聞個啲先知咩事啦
一定係yahoo反中亂港啦

有無諗過你所講個啲負面野 係因為香港有權有勢嘅人無能 真係有料個啲就移民走哂
令到香港愈來愈差係客觀事實?

好似你依啲阿Q精神 真係好事咩?
我都覺專心工作,家庭事業添
你去過未先?定都係睇ig fb 人地講咩你講咩先

真係去過,先有資格講話核突,係唔係先?

我唔係盲反反
只係唔想網民,一見偏頗內容岩自己胃口,就spread 開佢,endorse 晒,遲早搞著有心既自己人....
係你悲觀姐 我見到幼稚及兄帶嚟嘅好處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞