有冇人開始唔鍾意香港地「咁負面」?

356 回覆
257 Like 944 Dislike
根本lihkg同小紅書一樣 流量密碼
一大堆公式post就上熱門同正皮
例如香港衰 移民 消費外流 條街無人
度度都係咁但係XG特別嚴重 個個都想睇其他人死
萬刀甲唔係第一個講同一問題,佢d戲好屎我亦對佢冇好感,但講𣲙總佢真係冇講錯
睇吓民間負面嘢都好過正苦日閪日正能量,睇到作嘔
首先要認清事實 攪清楚件事本身係咪負面 一件負面嘅事係唔會因為你鐘唔錯鐘意而變正面
笑死,依家成個港共日日喺度做show搞盛事(當然都有正常活動,但真係唔多)
玩完嘢又好似你咁宣傳獅子山精神
畀人當狗咁撚,想唔負面都難
樓主其實自己都已經好重有preception
佢所謂嘅正面就係唔好睇負面嘢專注正能量
只要係一篤屎入面搵到條金針菇,點解要執著講個到係一篤屎,扮睇唔到就唔存在做隻飲飽吃醉快樂的豬咪幾好
但其實呢個係個人取向冇分對錯
樓主開心就好了
好快連放負都變刑事/國安
睇人仆街最開心
而家講句客觀說話都話你係軟對抗,一係就戰狼上身屌返你轉頭,想俾提議都心淡啦
咁而家大部份人咪覺得唔老泥
你而家又唔比我地講 話負面
一定要我地講可愛

你其實適合返大陸住
翻譯下樓主的說話即係
點解香港變到對港豬咁唔friendy
放心,佢都只會選擇性回覆,扮睇唔到你依個留言
政府無錯
錯既係市民未能緊跟政策
要接受連登變咗,就好似接受香港都變咗一樣咁,有啲野真係你點做點講都回不去
因為we burn, you burn with us
係樓豬自己悲觀啫, 睇唔到宜家由治入興 ?
傻啦,外國一樣大把人鐘意睇人仆街
根本人類本性係咁
咁係你負面啫 我就睇到多人討論社會大小事務活動既好處

又咁講啦 你覺得有咩「正面」野需要被報導 被討論呀
係咪報喜不報憂就啱你心水?

屌你老母
你再講 反駁隊就要失業
樓主開嘅po咪又係負面

好似公園啲廢老
圍埋吹水果陣當自己係國師指指點點
佢地批評就得

到佢地聽到後生批評
就會屌鳩啲後生
唔好話現金,上次消費卷都個個搶住用
你啱! 我覺得超哥越嚟越靚仔。
凡事有兩面, 點都有得拗,都係提下大家正面dd 唔好太負能量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞