有冇人開始唔鍾意香港地「咁負面」?

356 回覆
257 Like 944 Dislike
真?
reddit 睇咸野正
講事實姐
問題係有乜正面野啊?
香港政府做好咪冇負面新聞囉,又要做世界金融中心,又要閹割自己嘅司法系統去遷就大陸嘅水平,又要罔顧經濟,玩啲冇清晰界線嘅國安法趕走外資,立咗國安法、23條之後仲越嚟越多騙案、傷人。

而家民生、經濟、治安全部都唔撚得,人哋外國商會同政府都講到明,只要香港恢復返一個特區應該有嘅中立地位就可以繼續同返香港做生意,香港政府又要話人哋針對佢。而家俾佢哋玩爛晒唔通仲要讚香港政府好好,響中環起到一個墳場啊?
陶傑嗰隻係,講乜都有陣老屎忽酸餕味
你有外賣單都好正面啦
你支那族老豆真係無錢啦
唔係洗鬼你去送外賣咩
樓主正能樣。
又一個政府pr account blocked.
唔滿意你咪移民囉

你係都要留港送外賣
果然係支那賤種黃屍狗
差就係差,呃人呃自己嘅得益係咩?
如果你話搵吓香港身邊有咩好人好事我都明
但係而家你好明顯係想將一個失敗spin到好好咁,又係咩目的?
係呀,凡事都有兩面:
一面係被搞臭咗香港個朵,蝕生意蝕埋稅金嘅市民;
陽光與海灘嗰另一面咪係想欺騙市民「馬照跑舞照跳」,等自己可以嘆住冷氣hea住收公帑嗰班人囉
我就唔get啦,你講到咁正能量咁,你係咪嗰邊啲人?
睇中國大陸新聞
The city is fucked.

And you want painkiller.
起自己底,睇下以前講過咩,再照下鏡同自己講,你正一賤種柒頭皮
之後再開post嘅話,記得正能量啲呀
香港 勝在有國安法
去北韓啦 全部都係正面
長官
你同支那日日用埋D口號式洗腦既所謂"正向教育"有咩分別?
個個報喜不報憂
日日好似耶撚咁幸福感恩謝謝維尼就最好
開心又一日,唔開心又一日,我點解要開心
連登仔好中意喎
次次香港負面post都爆like
包括我都會俾like
立多條國安法,咁就由治及興再興
講到負面係市民做出黎咁
去北韓啦 幸福指數爆錶
連燈仔的水平係見到香港地盤死左人就慶祝,仲講咩留港撚抵死

連燈係社會影響力已經接近零
黃標kol睇SocialBlade 都知沉船中

但無人可以勸服呢班壽頭
你唔夠顛班友就會屈人你變節,只有最顛的人可以成就黃圈主流

正如城寨竊書案,正生事件
都係最顛果堆人進佔黃圈主流,顛得唔夠就唔屬靈慢慢邊緣化
既然全世界都負面
咪自製個正面環境俾自己

不過學你話齋
正面野盞沉底
呢個post等沉底啦
你唔撚諗下個源頭
呢幾年係變到超負面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞