有冇人開始唔鍾意香港地「咁負面」?

356 回覆
257 Like 944 Dislike
總之漠視現實!一切唱好!!解決哂提出質疑嘅人就最好!!!香港一定可以(同國際)越走越遠!!
你自己送外賣就以為全世界都係你同事吱吱toy
一路都覺得細個toy story句配音台詞好香港人態度
「你果啲唔係叫飛, 係叫跌得好睇。」
唔可以話你錯, 但真係果種閪格
不過唔上網都見少好多
上網啲人特別講野又頹又失敗
邊有人鐘意咁負面
但又有冇辦法搞走個搞到咁負面既垃圾撚屌政府?
所有野都係一個cycle輪迴 ,有升就會有跌,鐘擺效應,香港經歷完8-90年代經濟起飛,魚翅撈飯時期
依家只係經歷緊走下岥既時期,19年運動只係個轉捩點 start up

所有野都會物極必反,當香港人負面到一個點,終於有事大家一齊仆左個大街,就會意識到負面既壞處,一味屌係唔會幫到任何野,就會開始正面番,不過應該要20年一個循環。

而身處係香港既點樣唔受波及,有能力可以走先,最易解決,如果唔係,係香港繼續追求自己人生,首先唔好加入呢啲負面信念既圈子,選擇自己想要既野,學識唔受大環境影響,係滿地媒體資訊既年代,要管理好每日接收既訊息。

不過香港會downtrend,係無意識咁發生,呢個係世界既因果定律,所以好多唔知既人就會冤天冤地,自覺無辜,比社會、政府、家庭逼害,而依家政府班人都係無意識跟緊呢個cycle行,呢個就係佛教講既無明,只能話香港過去實在太厲害,個反噬先會咁誇張
廿年啦,香港會重回顛峰
真,大朝鮮人民全世界最幸福
物極必反只係易經入面一個卦
可以200年 2千年先反
邊個話一定你有生之年會見到
係連登負面姐 你唔鍾意負面既第一樣要做既事就係del連登app
你睇下有幾多負評,就知香港人有幾負,香港人永遠唔睇自己擁有咩,剩係諗自己無咩,失去咩,呢個世界大把地方衰過香港,但人地生活得都好開心,點解 不過香港人都唔會明,係佢地眼里得錢同樓
1. 19年輸左唔憤氣就日日搵野笑政府
2. 移左民要證明自己選擇正確
同路人
兄弟爬山

香港人永遠唔睇自己擁有咩,剩係諗自己無咩

無嘅一定多過擁有嘅
永遠鑽牛角尖
你去睇一轉就知
你哎呀老母可晴姐有咁多貨咪有錢囉臭閪蚑那賤蛆
王光裕周正毅馬雲范冰冰肯定識光合作用喇臭閪蚑那賤蛆
你地臭閪蚑那有無錢都一定無自由
咁你地臭閪蚑那啲肉便器慰安婦又永遠唔睇自己擁有咩,剩係諗自己無咩,失去咩,呢個世界大把地方衰過慰安所,但人地生活得都好開心,點解
啲慰安婦咪永遠鑽牛角尖囉
你地臭閪蚑那驚呀
咁你啲臭閪蚑那老襟日日話英國美國日本點衰點衰係
網絡只係工具方便左人放負
你要知嘅係點解依家啲人會負面左咁多
呢段時間發生左乜事先令人咁多負能量
想保持正面
睇TVB新聞就夠啦
你都on撚鳩
個政府帶頭搞爛香港你唔走上政總勸走來呢度勸有撚柒用咩
政府唔聽勸郁啲就話人犯国安
個公民社會政府又自己拆撚晒
依家香港市民有撚權搞返好咩
共同,共你老母好唔好呀
香港你有分咩 幼稚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞