你問我答,睡眠窒息手術食全餐 2年後效果 (台灣重做,有圖慎入)

258 回覆
207 Like 7 Dislike
填醫療都唔洗証明
https://www.youtube.com/watch?v=yWb7Ofzj6SM

其實我個軟顎同易小玲下顎係香港個手術後都有一個好大嘅問題
就係疤痕攣縮

大家係台灣都係做修正手術,
不過佢搵整形外科做顯微鏡手術,
我要搵返耳鼻喉

因為係special case, 所以劉醫師先將我個手術做教學片
洗鼻有咩技巧
Pregabalin * (原廠:Lyrica 利痛抑)
副廠價錢50mg:
每盒$224 (56粒)

唔收咁貴,
點供到佢個馬會深灣遊艇會membership
點送啲仔女去讀HKIS
CLS
我去睇診所叫醫生寫轉介信去政府睇
我已經做左十幾年...政府岩岩有激光
其實我天生扁桃腺就好大...兩粒荔枝咁大
所以由細到大間中抖抖下氣都會有一下窒息
好似細細聲豬叫咁
我半夜瞓教都會有時醒左...但我一直都唔知係咁既原因
我老母有一日話我個排啲鼻鼾聲好似電鑽咁聲
跟住會有一下劏豬啲豬叫咁既窒息聲
一晚平均有十次咁上下
於是就去睇醫生再轉介
去到醫院佢叫我預約做一個睡眠測試...要瞓一晚
等左大約兩三個月咁上下先排到去做測試
最記得個右邊床個阿叔係葉問徒弟
成晚係度講功夫
左邊床個阿伯半夜死撚左
咁做完第二日就走得...本身俾左張紙話幾號覆診
但過幾日護士打黎話醫生想見我
好快就去左見醫生...醫生話都幾嚴重
隨時瞓瞓下就會死跟住幫我預約做手術
兩三個星期就安排到去做
總之醒番之後脷後面同鼻最底個啲野冇晒
變左一個圓圈
冇撚到仆街冚家產
開頭講唔到野...之後有一段時間講野咬字唔係咁好
好似啲痴脷根仔咁

有無做脷底呢個手術?
呢part手術超有効

不過激光做唔到
得coblator可以
澄清醫院覆咗我,佢地有得打,佢話建議打含有玻尿酸既PRP,會比較有效
馮泰恒醫生
香港做睡眠測試你哋幾錢 我果個私家醫生好似話瞓一晚都兩皮開刀削+拉直返鼻鉀骨同埋清啲軟組織就另外要七皮幾,做完一樣會有鼻鼾,只係唔會有鼻塞
香港地真係乜都貴
介唔介意留tg 問下中大係邊個醫生做 我諗緊係唔係中大做
#115 講咗 $32000 就係幫我做2次手術失敗個位私家醫生,係1同2手術中間幫我做sleep induced endoscopy. 係嘉諾撒做
係超貴
十幾年前係香港何X醫生做
做得好一般
術後流咗2日血,加有細菌感染發燒,再入多次醫院吊強力抗生素3日
十幾年前手術埋單 $33000 (講緊係超耐之前)
之後出院6日後細菌感染再入院 $15000 埋單

其他醫生睇過鼻中隔後端仲有灣,不過無再理佢

你覆個位post主個鼻手術係直接係林口長庚做

我嘅2次睡眠窒息症手術係香港私家醫院做,而位醫生都係中大醫院醫療團隊.所以並非中大醫院到做手術
只係我飛台灣翻做手術前係中大醫院睇另一位耳鼻喉系主任教授攞意見

而我翻做睡眠窒息症手術係喺台中
唔知, 亦都冇考慮過中大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞