盧瀚霆 Anson Lo討論區(13) 29歲生日快樂!

644 回覆
23 Like 16 Dislike

牙萍話咗俾大家聽係短褲
希望唔會有打底

齊蔭貝蕾帽世一
但係點解唔見咗cover啲珠珠鏈
係久違嘅清涼撈仔呀
btw首歌嘅ok ok唔知點解成日令我諗起佢講ok ok個tone
有冇人知我講緊咩
非常ok

又俾佢呃到
好夏日
可唔可以邊玩水邊訪問
好summer vibes
有無魚先
禮佢地話去泳池咋 唔會有魚啦
想知去到沖繩有冇魚

上面啲link我喺tg直接copy
如果開唔到我再搵
不專業聽後感
今次首歌好好loop真心好OK喎
本身自己偏愛重beat嘅歌 所以一入段intro已經好鍾意
仲要佢有好幾個位都唱得好得意
眼會殘↘ 誰拿數據養顏↘
跳過你界限↘
去壓低度數嘅「壓」
你性格要破格嘅「格」

再加上喺好幾個有意思嘅位加咗啲effect
來海底空翻
Rap頭段
尾段let your body move

啲細節處理令到成首歌rich咗好多playful好多
呢啲係我一直希望佢啲跳唱歌做到嘅嘢
之前嘅跳唱歌 我覺得到On為止
其實 唱腔 rap progression 玩vocal effect music effect等等層面都偏單一或者幼嫩
有啲難形容 可以話完成咗基本嘢但完成度唔係特別高唔夠飽滿咁
尤其是MH Nah Money呢3首 個音樂底玩味性其實幾強
不過add on嘅嘢玩得唔夠盡 冇配合到個音樂底玩多啲嘢 似一隻腳喺框外另一隻仲喺內
而呢啲聽嘅缺失就唔多唔少靠睇嘅live performance嘅編舞 live band 氣氛同撈舞台魅力補足返
所以成日都會有人話撈嘅作品要計埋舞台表演先叫100%

不過我覺得由My Life開始嘅跳唱歌 質感同個餡都越嚟越豐富飽滿
去到今次呢首歌 完成度比起My Life再高咗
首歌係就咁齋聽都已經係~90% 如果加埋舞台我諗會係120%

唔知點解幻想到佢喺台彈吓彈吓
我哋又跟住喺台下彈吓彈吓咁
同埋會唔會安排到一個濕身音樂節比佢玩吓
最後想表白T-Rexx
期待今晚MV同隻舞

個mv真係應有盡有好好睇
https://youtu.be/jclkxUayxp8?si=oiwKcf6GAo7rxPOA
今次MV好好睇
好多造型所有都好靚
成個MV都好好睇
喺度放低啲MV私心最中moments先
順毛貝蕾霆霆必須要有

白襪仔

擅自覺得read咗我mind咁玩面部彩繪 好夏日繽紛vibe

cap帽配夾仔 仲要笑得好可愛跳得好可愛

仲甜過啲囡囡食雪糕嘅霆霆

不過珠珠鏈出場太少

最尾段solo dance好正 想講開心撈仔真係特別有感染力㗎
睇完真係好想好想去旅行!!!
個景好靚!!!!佢都好靚!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞