LIHKG 箍牙集中討論區 53

433 回覆
3 Like 2 Dislike
我想像唔到,啱啱剝完仲流緊血就上箍
有冇人係到箍牙 想箍 但真係唔知揾邊個好
如果淨係下顎前幾隻牙好疏
係唔係唔算好嚴重

除症箍牙點先可以搞下顎
想問下咩原因你覺得佢一般
有同事介紹佢 仲準備去consult
有冇人箍be@me 果d 平野? 冇咩錢 想平平地整
都係之前其他人有講過既野,我都agree
就係主要係姑娘同你講野(even睇x ray),醫生見你時間10分鐘都無
咁可以話係teamwork黎既,睇你o唔ok
我棚牙好齊(齊到好似箍過咁) 但有gummy smile 醫生話係骨性
本身consult左普通科 但醫生話佢冇信心箍到我個case 介紹左我去睇矯齒專科
前幾日consult埋專科 箍傳統+4粒骨釘+retainer加埋差唔多90k 未計要剝四隻牙
想問下專科係咪都要咁貴
諗緊要唔要consult多個專科醫生 但專科consultation fee都唔平
依家考慮緊consult埋胡x琳/黃x光/楊x昌 其中一個
有冇巴絲同我情況差唔多搵過佢地箍牙,或者有冇其他醫生推薦
專科價錢,姑娘服務
想問大家係咪都at least consult過兩個醫生?
如果淨係consult一個就去箍會唔會太魯莽?雖然依家個醫生好似都講得幾好,但始終咁大筆錢好驚箍柒咗,點知其他醫生排期排好耐
如果你覺得個醫生都講解得好充足其實一個都夠
不過我自己覺得個$唔係平,唔爭在consult多一個聽多少少,雖然好金
專科齋箍我見普遍都60k 起,咩都未計剝牙個啲
搞笑,呢啲就係唔專業嘅表現。如果係專科醫生根本唔會講呢啲無意義嘅說話。如果我發育果陣識諗,我已經all in比特幣了
真係
非專科唔係隱適美都4萬8
骨釘係另外加錢嘅野 就咁箍牙一般都60k 以上
我箍個間仲PK 個價唔連retainer
要另外比多2萬整(之後陪女朋友去另一間專科箍先知一般係個價會包埋)
一副retainer要2萬???
我consult左嗰間都唔包 要另外俾5k
邊個醫生?好驚剝牙 可唔可以全麻剝
副retainer有咩特別要咁貴? 5000樓下一副都仲合理, 2萬搶錢咩
打漏咗 2萬包3副(5000 印模 + 15000 三副)
不過我都覺得係貴
20000 三副 (5000 印模 + 15000 三副)
係invisalign 嚟
剝牙唔痛的!唔使驚!
元朗區既 梁東華牙科診所
4000蚊三副隱適美,你係咪比人搵笨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞