LIHKG 箍牙集中討論區 53

433 回覆
3 Like 2 Dislike
見大陸印 $5000 一樣 invisalign
上面咪寫咗話貴

今日第一日開始invisalign ,總共有26副。牙醫話4個星期後要上橡筋
我有隻多生齒藏咗喺上顎牙骨,唔做手術除唔到
係咪得專科先可以搞到 ?
價錢收費大概幾多?
要唔要打骨釘?
有冇師兄知道有邊啲醫生可以幫人拆牙箍,搵左幾間都冇
me , 不過cool左接近三年了,就快可以拆
係咪對姑娘多過對醫生
好貴喎 前幾年聽同學講都要$6000仲要唔包保持器
如果你唔驚嘅話返大陸拆拆 好多都係兩千蚊左右應該包埋一副保持器
唔該大家千奇唔好揾趙子彥箍
分享吓的揾趙子彥箍牙嘅黐撚線經歷 係我成世人做過最後悔嘅決定

箍前consult過幾個醫生因為我唔使剝牙,唔使打骨釘 簡單case一年都cool得完 最後尾箍咗三年半 比cool之前更加糟糕

我係香港問左幾個醫生都唔肯接手 最尾去左深圳 揾左一個係日本讀完箍牙博士 專接複雜case嘅醫生接手 睇佢啲case都箍得ok 以家等緊10號上隱式美嘅箍
佢日本讀完博士嗰段經歷應該都不會太差
明你意思
另外我想問有冇啲咩途徑可以追究趙子彥嘅責任? 唔一定係回水嗰啲 令佢定幾日牌我都夠
停幾日牌*
唔該大家千奇唔好揾趙子彥箍
分享吓的揾趙子彥箍牙嘅黐撚線經歷 係我成世人做過最後悔嘅決定

箍前consult過幾個醫生因為我唔使剝牙,唔使打骨釘 簡單case一年都cool得完 最後尾箍咗三年半 比cool之前更加糟糕

師兄好慘 有曬相好有心造福後人
有時真係覺得如果唔嚴重反而隱適美安全好多,可以控制到邊一隻牙去移動,有曬過程預算,同埋經過左咁多年都更新左好多野,database多左好多 。

一用傳統真睇個牙醫 一移就一大排移動好難控制咁。
係 21年嗰陣好興zenyum 衰啲講句 我係cool佢都好過揾趙子彥箍 最起碼我一知唔對路都可以唔繼續帶 同埋話cool一年就真係一年 唔會有一年變4年囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞