LIHKG 箍牙集中討論區 53

433 回覆
3 Like 2 Dislike
唔好比無謂comment影響心情,無需要證明比任何人
快d搵過岩既醫生!
固定器帶10個月爆左
上一間做果陣4000一副好貴
可以推一間俾我嗎
我都想知
唔好揀唐栢勵
唔好揀唐栢勵
唔好揀唐栢勵

是是旦旦是撚但 大伏
是 上排本身係另一個牙醫到上左個箍 未覆過診
但下排本身冇箍過 過山車100%係趙子彥整出黎
Ching講多啲
已經矯枉過正,連基本既進食功能都有影響,ching專科啦,呢個時候唔好再貪平喇
其實一開始點解要箍?就咁睇好似冇乜問題
希望你快啲整好返,搞足三年真係人都癲
你想比4000定遲下比40000?
開刀剝智障齒後係咪一定要食抗生素?
我既話係 面好腫唔見得人

要食足幾日
就咁睇一開始係倒及 牙疏 之後就過山車 叫診所還返副靚牙比帖主
唔好揀梁訓成
唔好揀梁訓成
唔好揀梁訓成
依家比左錢想唔箍都唔得了
點解嘅, 呢個算係名醫, 10幾年前已經聽過佢個名, 但又見新聞講過佢箍衰咗人啲牙
有冇巴絲箍過陳志廣?
去咗consult 感覺幾好但貴過另一個專科成17k
箍得好唔好我唔知啦,但係我箍左2個月已經feel到佢做事手法好有問題。

首先,佢未問過我就磨平左我虎牙(我返屋企喊左二個星期,到依家仲喊緊),好彩佢只係磨左1隻就比我發現左,我就stop左佢。我同佢講我要留虎牙個尖端,佢答我:「下,但係女仔留虎牙咁尖好惡喎,磨左圓啲可愛啲。」我真係屌出聲,你自把自為磨撚左我啲牙,你同我講係因為你覺得惡所以磨?

其次,每次覆診都唔話我知有啲咩搞作,我乜嘢都唔知。。。整牙其間好粗暴,手勢又唔好。除咗大大力合埋我個嘴同整痛我啲牙,仲有啲大牙鐵圏都戴得唔好,搞到我咬損晒啲牙肉。我同佢講係因為大牙鐵圏戴得太高,所以磨到我口腔。佢一直否定呢樣野,唔肯認係自己嘅問題,最後索性除左佢。

最後,我同佢講個牙墊整得太斜,咬合咬得唔舒服。佢同我講:「梗係啦,你上次咬嗰個位都咬得唔啱,所以整牙墊嘅時候咪斜左。」但事實上,係佢用手合實我啲牙,亦都係佢幫我調整個牙墊。我真係未見過有牙醫將自己嘅問題賴落個patient度,好似要駁贏我咁。而我,就默默地望住個姑娘站係側邊一直擰頭姑娘每次係我覆診都係咁,仲同我講辛苦晒我。

每次覆診,我都好驚唔知佢會點整我啲牙,唔知個老屎忽會唔會又發神經再磨我啲牙好驚會箍得唔好
會唔會諗下轉牙醫, 咁樣捱兩三年會人都癲, 佢咁做法都唔會快完成
唉,但係比左2萬幾了轉牙醫要再比錢就太貴。。。本身我係親戚介紹過去箍,佢哋話箍得好我先去就冇諗咁多。可能以後要小心啲,惡返少少,問返清楚啲流程先得。唯有叫準備箍嘅大家唔好箍佢
伏味濃 一見到親戚介紹
先2個月+2萬 都唔stop loss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞