中學老師vs工程

456 回覆
171 Like 3401 Dislike
講真 武館in人都要有粒5*喺手先得啦
佢幻想會有學校出多過pt 15請個完全冇教學經驗嘅人掛
咪撚玩啦 宜家唔夠人要出足pt俾新仔啲校長已經覺得好撚唔抵㗎啦
以前多人搵工啲校長會壓價
CM出pt 9-12 仲話你唔接offer係唔珍惜機會
以前中學教數老師,日日同學生同一架車返屋企
不過佢擺到明唔升,畢業幾年先知成日同IT助理去叫雞
請ta咪得
繼續死撐笑死
合法唔等於有人會咁做
用下個尻腦啦
喺連登只可以吹奏公務員老師醫療科,你讚工程IT呢類多連登仔做緊嘅一定俾人屌
師兄 如果你機電 或者普通building eng , 就唔好做工程啦, 但civil 又真係唔差 考到牌都升得快
Maincon大撚把8-6 甚至ot到夜晚
再要星期六日返工

我有同學30歲睇落似4X
甩頭髮 殘樣
口氣臭 五臟六腑可能出事

傻閪先做工程
升幾快到 有冇大約個價位
讀完pgde有幾錢
除非你把口好得同厚面皮 否則唔好做工程
識人做Maincon做到好hea仲可以搞埋副業
搵副業仲多過正職
笑撚咗 唔知以為幾多年薪
半球都冇俾同事指撚住嚟笑呀
見到你地班傻閪就知點解連登真係會有人信fg50k
連登仔同你講point scale係咁寫
世界係咁運作
佢哋話做過工程果種壓力
做老師簡直係easy mode
仲要讀完書就拎到牌 人工穩定地上
合約教畜可以唔足point
咪即係就算樓豬拎34又好 37又好
都有機會已經有pgde 只係間學校比唔足point
教畜社工一街都係唔足point架啦
唔明點解拎個表出黎拗
個表上面仲有TA仔人工,你睇下邊間有跟
由得佢哋啦

到佢真係自己嘥時間轉行就知
一開始隊咗TA俾佢先 同佢講未有位
之後呃佢做兩年之後叫走啦
就比AT(Associate teacher)位佢
出0.5GM糧
做多兩三年 應該差唔多可以炒
冇學生
邊個話, wingfuck就係地盤妹
https://www.instagram.com/wingfaxxk3268/
中學老師 =學生妹
工程=老女人
毒撚做老師一樣死路一條
冇撚分別 俾同事玩 俾學生背後笑

睇住口才叻阿sir溝miss 食學生妹
自己就頂哂豬頭骨 孤零零打飛機

咁寧願做工程 起碼係適合嘅世藝
depends
第一年pt 15 - 17
詳情要睇Scale 因為年年變
之後逐年加pt上去

都有仆街contract寫實數
唔跟pt
比我就普通物管算,唔洗咁煩
一定唔夠老師多野做囉好冇
計計埋埋咪又係多少少假

吹到好似多好多咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞