中學老師vs工程

456 回覆
170 Like 3401 Dislike
瞓你老母咩 大部分老師master都要讀埋都叫瞓喺到

其實工程狗有咩自信同老師直接比較 年年主流成堆ive their vtc asso垃圾出嚟 質素參差到 憑咩同人比 老師平均唔算好勁但起碼下限低極有限尤其呢行太重視(歧視)dse成績 而就算三大engine 都係先收果19-21分 但三大Bed講緊收緊25-29分 中學主流都三大grad 就算係對科的本科果啲都唔太低分啦
簡單啲講 係啲廢物工程狗先會覺得老師好搵、高人工

因為工程撈得掂嘅 真係有牌工程師 求奇都月入十萬 上限到幾十萬
收撚皮啦
教大Bed嗰班就業率不知幾高想spin到所有教畜都係好撚高分嘅人中龍鳳
做工程嘅就話自己好低人工比狗做 係咁叫人去教書
教書嘅就話自己辛苦過工程 又要等跳 point
唔好話訓唔訓啦
行行都係你睇我好 我睇你好
你未做過唔會知入面甜酸苦辣既
你咁講 不如去做雞啦?仲舒服添
你要睇唔起工程我都無謂說服你
如果你覺得一個老師專業過一個工程師
我都無咩好講
ching你讀個master都話攰我都唔知講咩好
應該好多做唔到gt, mt
去左d sub仔做ae,跟住日屌夜屌
冇人話過高分喎 不過點都高過成堆ive their vtc asso覺得自己懷才不遇嘅人形垃圾啫

一直都講緊中學老師下限低極都唔算低喎 起碼教大都收緊三大engine分數啦

仲有睇題目啦盲撚 講緊中學老師你講大部分教小學嘅教大Bed
人地外判教練緊係冇事 最多咪唔教波轉行

你全職老師轉得去邊
無人信架
我就咁留一個言
已經係咁俾人jer住話我9up吹水
唔係瞓喺到=攰? ching單細胞生物啲logic同小學生有咩分別?

仲未講啲中學老師而家又要夜晚半工讀pgde 又要讀教育局唔知好似成100個鐘嘅進修仲要返大陸團 去到咁上下又要讀master 咁都叫瞓喺到連登仔真係個個人中之龍 果然fg50k 不過平時又話返工要有咁hea得咁hea 上心做野都係黎生
好一大部分工程狗就係咁on9 自己廢、搵唔到好工就話工程全部好低人工 人地邊個講就屌鳩人吹水 真係好撚好笑 要咁講中學ta仲低人工啦 你以為包搵到教席
? 成班社會垃圾
工程9做就大把
專業有個牌就專業咩
笑死
考ICE 已經要讀master
CPD都行咗幾十年
要移民咪知
邊個係專業
無得呃
你用要讀master黎做反駁例子個語景已經係想話讀master唔好受啦,你係要撐既我都無計,講到呢度
再講讀master工程黎講係考牌必要,即係唔讀唔考得,讀左考唔考到另計
再講D咩工時,工程唔會少得過教書掛,有興趣睇下學校幾點熄燈再睇下D工程工司幾點熄燈
但我同意教書係高幾分既,咁你高幾分好做D都好正常,但你要講到惡做過工程真係講唔過去
你呢堆機電佬冇際遇既話十年都可以40k
你咁講
做中學老師先
比人抄就去做工程
ICE 上兩年開始先要Master姐
而且你仲可以考嗰個筆試 fulfill 個 requirement
慳返200,000
CPD 正正常常一個月聽幾個 已經夠有突
真係學到嘢
師兄唔係讀工程架嘛?
純粹好奇一問
其實一句講晒,工程上限高D,但教書平均好過工程平均好多,咁的確係收高幾分,有得簡唔洗諗一定係教書
不過人地搵夠移左民,你仲諗緊考牌呢
師兄唔係gt mt出身?
屌你老尾仲未明 仆街logic咁差點做工程啊

講緊「教書唔係瞓喺到」 你就打咁大段野兜到人講緊教書好攰 仲扭曲做辛苦過工程
仆街不如中學全部強制修logic啦
師兄講得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞