泳會級別掣肘 天才小泳手被拒錦標賽 方力申嘆小泳會被打壓

362 回覆
433 Like 11 Dislike
香港做職業運動員好乞食
真係要游到頂尖先叫搵到食
自己教出黎要俾人壟斷?你係天生財主奴隸?
無可否認老方喺香港泳界真係好有料有心
你算老幾?你老竇邊位?你老母係邊個?
泳總有提名郭家輝噃
最後係鬧港協暨奧委會
咁英超都唔會一季有百幾支球隊啦

而家問題係有冇合理升降班機制⋯⋯如果加番,有乜利弊
第一日識香港泳會咩
依家搞到咁,俾你參賽呀,隨時話你副泳鏡唔啱dq你都做得出
邊個同你比賽,比疊馬
發掘完送俾大會刷成績呃資源
細會就屎都冇得食
你係咪大會d既得利益者黎
香港玩運動都要講背景
一出世有天賦才華但冇背景真係好撚慘
屌你老母 戇鳩仔
係,因為最後係佢地由泳總交上去個名單選
//鄭國鴻(港協暨奧委會行政總監)在聆訊中透露更多選拔細節,強調遴選委員會根據4大遴選原則選人,當中泳總為亞運提名的21名男子泳手中,有15人符合其中3項準則而入選,1人因為是男女子混合接力人選之一而入選。至於另一名入選的泳手吳欣鍵,即報告中提及的運動員A就因為在2017年亞室運50米蛙泳的34名運動員中排名12,僅差1名未能躋身前3份1,遴選委會員決定照樣批准入選。不過當時向傳媒投訴的郭家輝就只提交2016年亞錦賽100米蛙泳名次,因為在25人中排名12、未達前3份1而落選。港隊當時未能挑選男子100蛙的出戰泳手,但為免浪費參賽名額,原先安排主項為200米及個人四式的運動員參賽,惟因為個人四式與100蛙同日舉行,總教練現場決定由本身出戰50蛙的吳欣鍵補上。//
係「權」
全部都係既得益者
自己有隊伍 同d老友圍威喂
唔播錯國歌政府又唔會理
係咁上下啦
人才真係咪撚留係香港
學荷詩培過美國游頂級聯賽仲實際
真係全部都係利益
方力申都搞唔掂
應該好多人都一直被打壓, 甚至已經消失
條友blocked 五毛嚟
狗官放哂啲精神搞國歌,國歌一有事一就九秒九出嚴正聲明譴責同追究就知啦,邊得閒理圍威喂啲野。

出幾十萬一個月得國歌係做得有效率,香港就係俾呢啲利益集團吸血,吸乾之後啲權貴都已經去哂外國un un 腳。
點解唔一早提出,到宜家先搵個細路前途做談判籌碼
好大陣藍屍狗味
泳總只回覆稱,關於泳總屬會申請程序及條件,已在該會的官方網站上清楚列出供參考,而所有「競賽屬會」在成為該會屬會之前,均已詳細了解並同意相關的申請條件,而其條件是由該會的執行委員會通過會議所訂立的。

屌你老母成段都係冇內容既廢話黎
方生喺泳圈同娛樂圈玩咗咁多年,點會唔識時務
佢個泳會而家越搞越有規模,同港協暨奧委會關係又咁密切,年初又喺多哈贏奬,身家又多到駛唔晒
今次佢咁唔俾面矛頭直指總會,睇嚟佢都幾清楚自己位置去到邊
人爭一口氣,佛爭一爐香,今次除咗幫個𡃁仔出口氣,亦都係抗衡大會打壓嘅好機會
事實上體育會嘅老屎忽文化本身就好多問題,佢咁樣爭一爭權都唔係咩壞事
諗起每次有彩攞果時
霍家後人就會痴埋去影相
咩奥運又要跟埋去 當渡假
支持万刀甲,起碼引起大家關注呢件事先,總要有人企出嚟先會有改變。佢有知名度,又係香港紀錄保持者,泳總都總會忌佢三分。
依個真
佢仲有操返玩 廢老世錦賽
係專業上佢係有做出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞