泳會級別掣肘 天才小泳手被拒錦標賽 方力申嘆小泳會被打壓

362 回覆
433 Like 11 Dislike
運動勁嘅去外國大把國家收
游水同踢波唔覺得可以用同一套制度,游水純鬥速度咁直接游到咩時間就有得去大賽仲好,奧運都有A錶啦
根本冇用
班撚樣永遠喺度
點會有進步
今時今日更加唔會告到
會同你講係「行之有效」嘅完善機制
香港就算啦。9歲有能力就俾佢去外國算啦。
淪選制度唔透明,淪選委員會又有某啲泳會啲人
問下歐鎧淳條臭閪點樣奶泳總先啦
奶到雪雪聲
轉左外國出賽 贏左就爭住話係中國人之光
啲體育總會根本無人管到佢地,仲好做過突手
HK出到何詩蓓根本係luck
1.方生 你南華會大。 唔知入面有內鬥? 想升組一樣要換教練。
2. 聞說照你個個教練係南華會失勢。 所以你唔可以借大會印游比賽o者
3.泳總教練牌咪一樣要屬會印。 點解又唔一拼講埋 。定有人幫你旗下教練cup印仔
4.泳總不嬲似F1, 位就禁多。 但可以轉讓牌。 方生你唔夠人脈定財力。 聞說屎Fcuk福當年風生水起個時都租左個會游D1.
5.某國唔係一早整左個泳聯要取代泳總。 搞咩搞禁耐都有消息。 你方生同佢拍住上食埋泳總咪得。 反正你個個年代既港隊無咩人上到位。一齊反泳總枱, 反正班老屎fcuk 霸住d總教練位唔走。
6.方生你唔知不嬲屬會係‘’平分‘’有天份既分齡小朋友? 定你溫室大唔知天下事

利申。 特然醒起好多年前周公報夢時傾開游泳界,佢爆左料俾我而我仲記得小小。

其實講到底你方生都係唔想分錢分人出去益班老屎fcuk。 不過你覺得唔公平,當年你開會搵場時咪一樣食左屎XX一個國際學校場。仲有跟你搵食既有一班跟開南華搵食,係咪佢地突然拉馬走。所以得罪人?
問題係背後租泳線個制度好弱智
個泳會越多分(靠比賽拿番黎)就越大機會租到公眾泳池啲泳線
問題係要有足夠空間俾人訓練你個泳會先拿到分
at the end都係俾大泳會租鳩曬啲線
細泳會就超難,一係就租到啲垃圾時間,有時甚至要係公眾游水區度夾硬游條線出黎撞撚到啲泳客仆街
最撚西係到左出國比賽level就最好跟大會出賽如果唔係處處俾人留難
你成篇野咪印證左個系統幾咁on9,所有野都唔係睇人游幾快行先
咁似之前Stephy 係 ViuTV 拍排球套劇嘅故事, 有冇巴絲記得係第幾集?

1) 要做正式會員要過評估,但無講點評估
2) 周年大會通過,即係自己人批
3) 要有人走先入得,限制數目...

大家懂的
你一跳就跳去正式屬會?
觀察屬會都未上到
完全冇質疑過制度問題,一味挑人事非以為自己好撚有point
你返去關心何伯啦

爸打你啱,我錯
無咩事我都係出返去繼續搞競賽泳會
為港出力,培訓人材
到時再交畀正式會員泳會接力
派運動員參加比賽,為港爭光!

湊大個仔畀人
如果真心係想體育發展,其實係咪可以接納方力申果個建議
咪唔計分落個泳會,因情況畀啲達參賽資格嘅泳手去游囉
咁咪唔阻佢地租泳線,反正佢地好似最care 都係生意
老豆老母應該要送佢去外國
係都要搶人親生仔,趕入絕路逼人反枱

幾多教練一世人等一隻千里馬
分咗division, 而家個問題係邊?
你打咁大段字係咪想證明個制度其實唔關運動事

游得快慢唔重要
最重要係奶到邊個袋低
唔好得罪邊個
自己賺錢要分返比阿公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞