泳會級別掣肘 天才小泳手被拒錦標賽 方力申嘆小泳會被打壓

362 回覆
433 Like 11 Dislike
幾好丫
咁樣先有規矩
成績算係咩,最緊要攞著數
咁好明顯唔係個個想跟大會既rule去教
方有錢有實力
自己開間會教有乜問題
最大問題咪就係本身大會呢班既得利益者驚細會教出黎既人贏左令到佢地少左生意囉
泳總垃圾
唔係錢問題
佢班友要圍威餵

治本 移民去第二度參賽

万生咁有心都少見
我都以為佢日日係度 啪 屁股真大
都同康文班撚樣有利益關係啦
租泳線又要睇屬會

同排球總會一樣,打得好既一堆甲一球會 都無得拎康文署場練波。

有啲已經名存實亡,無隊出既球會,仲可以拎康文署d場。
點解香港啲體育總會可以咁柒
覺得可惜咪放佢去大會囉

講到尾咪又係為左自己 如果真係咁愛惜個小朋友咪比佢大會發揮 係細會咪一樣屈死發展唔到
香港體育界貪污用
有利益
其實總會屬會私相授受,係咪都算係貪污,利用職權為自己謀取利益。

咁多年嚟冇人嘗試告係咪萬一真係告贏左,之後都係會俾呢個界別嘅人杯葛,都係冇得響呢行撈,唯有跟住呢啲唔好嘅規矩繼續做落去。
一來啦
運動員出去比賽嘅安排都鳩下鳩下
肥豬霍啟剛肥到個雙下巴突出嚟
仲要有睡眠窒息症
完全唔知佢自己識咩運動
同個似梁思浩嘅老婆床上運動?
真係笑壞人仲學人代表體育界
咁撚黑都有得撐
宜家做運動員都要冇良知
今次真係要支持万刀甲
方唔係無錢, 明知個玩法咁仆街, 何必入去教要低聲下氣面對啲老屎窟, 就算入到去教, 上面都未必比佢d 人出賽, 太多政治問題, 自己搞個會回饋游泳界味幾好, 儲吓影響力等機會好似汪明荃咁
一係佢同泳總班友太熟,一係好似台灣歌手去大陸咁,硬住頭皮講
唔跟大隊下一個就到佢自己
佢一直有為游泳界做嘢, 唔係做show 果隻, 上次復出好似係環島游水籌款都唔野少
這就是香港體育界
想參賽係要埋堆
要同大會分你拎到嘅funding同獎金
歐鎧淳撐泳總嗰單
無計 佢女朋友真係太搶眼

屁股真大
唔係自己人, 依家先 join 唔會有心教你帶你, 你估佢唔知玩法, 小朋友家長都隨時可以離開小方但都無咁做, 你就知唔係你割愛送佢入去就得
可能佢睇班老屎忽唔順眼,烏煙瘴氣唔想埋堆,自己出嚟搞,自己第時搞得掂,有話語權,先可以推翻現有制度
仲要 5-6歲跟佢泳會,宜家9 歲,正常雙方都唔想轉會啦。
不過無轉機嘅話,都係要轉。
同意
早幾年 空手道總會亦爆出呢類醜聞
香港運動發展咁緩慢
就係同體會制有關
變曬唔識人 你幾叻都無得出賽
然後自己會內出d廢柴出去比人劏
之前有單話 邊個男泳手 游得快過另一個體院權貴個親屬,但最終 都係派權貴個親屬出賽
香港呢個制度絕大部份都培養唔到人才
太官僚主義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞