泳會級別掣肘 天才小泳手被拒錦標賽 方力申嘆小泳會被打壓

362 回覆
433 Like 11 Dislike
去外國都唔使個大會黎歧視你

剩係其他學員見到你係亞洲人都Ching Chong到你唔想再去練水 以為人地真係識分香港人咩
呢單野我覺得無佢講咁少野, 應該係入到大會都極
有可能無乜機會先唔入, 例如本身唔係大會由細學起, 入到去都當你外人唔會有資源比你果d 野, 都係果句, 小朋友個家長可以隨時自己帶個細路入大會, 但都無咁做, 一定有佢地既考慮
大會咪又係要有關係先揀你出
無 嫁啦 霍生死左先再算啦

有能力去外國游囉
講真 除非你出色到接近or 破香港紀錄 唔係入到大會
你係中層 又唔係親生仔咪一樣閒置你 同返工一柒樣
其他人勁過佢地咪R唔到錢
你比到野人睇, d 學校係比獎學金你去讀, 單係美國已經出名食曬外國d 人材
可能万刀甲就係用你呢番言論令佢地唔走

根本可能由始至終都係佢自己小人之心
美國夠有亞裔配額
佢家長算係咁,起碼教個仔飲水思源,同埋可能佢響泳會學得開心,冇得游果啲比賽一樣可以進步。

游水唔同球類運動,因為你只係同緊個時間鬥。只要自己自律有恆心,一樣可以繼續進步。
垃撚圾
9 歲細路突然轉環境同教練都好大影響既, 同佢報名比賽都係打算攞經驗多, 如果家庭 support 到既, 再大d 而成績仲有增長, 可能都係出國多
尋日揾返啲新聞睇,根本個制就係為咗益自己友
https://www.swim.org.hk/zombie-empire/
無樣野做得好
可惜咪比3億佢囉...
聽話都死啦
好似舉重個個咁
規矩一早寫明,唔係呢兩年先定出,比佢破例參選,咁以後個個都唔撚洗跟啦

名額有限,如果佢唔跟規矩,都入選成功,就會有小朋友跟規矩,都入選失敗
根本一早由HKJC管哂就岩
所以總會小圈子圍內揾錢
游12個鐘水 嘔幾次重keep going
真係好有料
規矩好明顯只係偏向保障傳統大會利益
唔係真心為左競技進步
有問題就應該改
咁睇佢想做打破體制定進入體制果個,度度都有體育霸權,仲衰過的士牌,要破立一定唔易
問題係個制度有問題
咁套來跑馬度
係咪Top 10 馬房先可以跑G1?
點解要放走?
咁細球會有個勁球員係咪要送俾大球會?

咁睇得起香港人呀傻仔,識分都一樣架井底蛙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞