泳會級別掣肘 天才小泳手被拒錦標賽 方力申嘆小泳會被打壓

362 回覆
433 Like 11 Dislike
運動講既實力係國外黎講係成績
係香港就係錢同關懷
佢作為藝人好膠,但作為運動員講野有文有路好得體
轉泳會轉教練係會影響表現
唔係話你轉左就得
你亂轉係會更差更衰
點解為咗細個前途,就一定要放俾其他會接收?
你所講嘅全部嘢已經完全唔係企喺運動員嘅身份
放比其他教練,就一定好過方力申教?
人哋教到一個九歲可以游到得咁快嘅
之後就因為成個制度喺度睇住啲經濟利益
破壞晒全部運動員生涯發展
所以香港永遠都出唔到好運動員
依家你講得出名好勁嗰啲運動員全部都有家底比佢地玩落去
冇嘅話都唔知捱幾耐先捱得出頭
我絕對支持個小朋友移民發展,唔好代表香港
你老豆老母生著你隻on9, 應該一早幫你轉會啦
1. 轉教練好正常,都唔係淨係某一項運動先係禁。 正正因為為運動員好先放佢走。 正常佢夠料就會入體院,然後體院會請一個海外或者本土教練再train. 入面全部都係考入去o者係分齡最快個班人會一齊操。

2. 我唔知方生教成點。 無評論。

3 .冇錢唔駛上到頂。 因為你游大賽,你需要有足夠積分。 你有傷患。 你就會唔夠分。 一係就出國去東南亞搵有分儲既比賽去出賽。 但過程係自費。 仲有非精英制既項目分齡隊員係無錢袋。 你只係有免費體院野食。 車錢都要自己嘔出來。 然後你問fcuk生佢定左個咩成績游泳先係精英項目??
香港做代表隊原因係因為每年大學都會買代表隊入學。 然後佢地會自動畢業。
Google下佢當年請左咩人教水就知。
游水唔去鬥快就去度高咁撚on9都要跟
九歲入體院?有冇跳級成咁?
你真係django unchained 入面個Samuel o Jackson

比奴隸主更完美內化成個奴隸制度嘅on9

識人嘅 唔識游水都有得去奧運
香港運動會 d 高層肥到隻豬咁就知咩料
咪係就算你叻到奧運拎金咪又係要供樓
香港得d垃圾brand代言
記者用字真係世一又殘疾又羽將(語障),用多幾隻字都唔得嘅
1,你講D野全部ON9,依家個個係個9歲小朋友,你叫人轉走一個教左自己4-5年既老師,你覺得小朋友會點諗??定係你覺得人地無感情?
加上轉左教練係咪小朋友一定會聽個條友講??

2,你唔知佢教成點??你睇唔撚到個成績呀ON9?

3,你成段野已經講左係香港做運動員係幾撚ON9,有錢有得做,無錢就窮人含撚
條粉腸講咁野,最後個結論就係
你游得快過菲比斯都冇用,因為你唔係去大泳會岀身
想比賽就先交錢入大會先
就好似匡智工場唔肯放你走咁
笑到我 你on9到
平分有天份既分齡小朋友 你已經係制度入面耐到完全唔知有問題,自爆

你反正都係既得利益者 不如自己開名啦 反正你講到成件事咁冇錯 實冇事既
香港體育咁多年都咁撚差就係多得你依d撚樣係度
呢d總會搞既錦標賽咪類似籃球足球既league咁 你要參加甲一聯賽 咪要加盟甲一既球隊…

不過相比球類唔同 跑步游水呢d比較有直接既成績同實力睇到 唔會話越級挑戰成績會差好遠 所以其實運作方式應該要adjust下
你好嘔心
万刀甲喺香港同游泳界都算最出名既人之一
都搞唔掂呢壇嘢
可以諗到有幾多普通人被迫走
真心痴線,講到自己好有道理咁,但內容就係:
"你唔俾錢唔埋堆,抵你死啦,呢啲野你一早知架喎 ..."

你話個小朋友無成績 backup 唔俾佢參賽都明,依家係有成績都唔參得賽 ... 仲衰過新精武門周星馳要比賽結果入左黑社會門下 ...
佢做運動員真係幾有心
退咗役都出錢出力搞泳會
培育新一代運動員
游水唔係快就得嘅,要識跟規矩,要聽話
有冇諗過係自己做少左野?
叫個靚仔企係泳總門口唱國歌再上LIVE
即刻八人大轎抬你去填報名表啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞