泳會級別掣肘 天才小泳手被拒錦標賽 方力申嘆小泳會被打壓

362 回覆
433 Like 11 Dislike
東亞囯家泥講
日:TBS NHK NTV テレ朝 テレ東
韓:JTBC KBS MBC SBS TvN
台:台視 華視 中視 三立 民視

港:TVB TVB TVB TVB TVB
霍家公子「搞體育運動」定義係「搞體育運動員」
你成個思維都錯撚晒
唔識嘅話,不如靜一靜,收嗲,唔好喺度獻醜好嗎?
如果個細路同個教練夾,游得OK攞到獎,點解要轉會?
南華會
今舖撐你啊方力申,唔好俾建制抹殺咗個天才
Xg大部分會都係小圈子
小朋友早d體驗都好嘅
佢雙親識諗就快快手搵其他地方比佢發揮
哩啲通常肯同傳統勢力掛名、肯被人叨光先有得考慮

係咁易過檔訓練一陣,贏咗就吹自己功勞,輸咗仲寸返你「原來咁樣咋?咁人哋唔畀你參加都合理喎」

大人如果願意忍下都還好
小朋友看在眼裡,真係幾震撼
仲要學識講多謝一個
根本冇撚教過自己乜嘢嘅人
為嘅就係拉關係

世界就係咁醜惡
香港運動上到去果班都係講關係
大會有錢,單講運動科學都無敵
以前做老救同游泳教練,都覺得游水界係好黑箱作業。

游泳教練牌兩年續一次會,除左過考試仲要會要求屬會加簽先可以續,即係話唔跟屬會教水你玩完兩年就冇得續牌,因為冇會肯幫你簽。

結果就係焗住去屬會教,但屬會明知你要佢幫你簽,結果就係壓你價,泳總同屬會都係同一班人,自己砌套制度出嚟保護自己利益。

方力申一定知道個遊戲規則係咁,佢費事得罪游水界啲人先唔講咁多,萬一講多左得罪班友又唔知用咩方法打壓。
香港邊有運動員 努力讀書好過啦
霍公子唔知理唔理呢?
真係劣等DNA 生出黎都係D雜種仔女
其實以佢地位同資歷,入南華會做大教練或者中高層再開條line教水唔係仲好咩
平時d 人串万刀甲,但呢單嘢道理完全係佢度啦。
佢個YouTube channel 做得幾有心機,善用到自己影視經驗落教育,希望唔會咁快向建制屈服吧
吳欣健同郭家輝單嘢有曬先例啦
9歲1分08 已經好勁
有錢咪得囉
好彩嘅係
所有運動項目都咁撚黑暗
有獎先出黎攞彩
講多啲
香港主流係咁玩
過兩日都無人記得啦

仲理黎做乜
好多公司管理層都係空降
而唔係紅褲子出身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞