[Goodbye and thank you 葡撚s]巴塞隆拿球迷內戰討論區(530)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
下季fati會繼續著10號?
https://x.com/barcacentre/status/1811705238715302063

fuck sir留光頭黎用 咁睇黎防中係天神+光頭
鬼叫開季冇人用咩?

不過B隊好似有三隻防中pre season會跟隊
我估係
其實好想知fati而家嘅心境係點

當年初出道一鳴驚人 仲要啱啱好撞著球隊icon離隊 全世界對佢寄予厚望 諗住佢會下一個巴塞傳奇十號
點知傷追人 開始越踢越沉

到而家望住個師弟同佢當年出道嘅表現一樣咁sharp甚至有過之無不及 比佢站喺更高更大嘅舞台發光發亮 真係好想知而家嘅廿碼會唔會對佢嘅心理有更多嘅負面影響
冇所謂啦fati已經finished咗
唔使為佢諗咁多
yama表現點樣比fati有過之而無不及呀
耶馬出道年齡更輕
發光發熱時間更早
國際大賽有好表現
真係有過之而無不及啵
get錯左能力
能力我覺得都係yamal好啲
佢有遠射,有斬波,有突破,埋門係未必夠fati癲但已經好好
已經開始唔記得fati個陣係勁左幾耐 有冇試過穩定踢足一季
明明場場都有睇
就係記得好易傷 之後傷完一出黎就會即刻入波
之後又會再傷
傷之前好似表現都好好,美斯比佢啲單刀都處理得好好
同埋基本上佢傷完一出就有表現
仲要起腳好快同角度刁鑽
係除咗傷之外唔知點解喺白禮頓踢唔起
yama佢生得岩時代,近年西班牙青黃不接,巴又頹到仆街,有機會比佢上到位,早出世多幾年都冇咁既機會
咪同a4續約 有價真係好放
我覺得佢呢個能力
就算咩時代都上倒位啵
你諗吓佢先17歲
假設而家巴冇位佢踢
4年後先21歲
4年後又進步多一個層次都仲有大把時間
比著以前佢已經比人借左去漢堡啦
勁過Fati 好多啦大佬 講緊歐聯 歐國盃表現超曬班啦 仲要打勁隊有出色表現 PSG 法國德國 對法國拎MOTM 呀. fati未傷前係幾好但絕對同廿馬冇得比
我覺得下一季對佢嚟講非常重要
正選就唔好諗住
起碼要證明自己有後備出場改變戰局嘅能力
否則以後備講托哥有work rate 前場又打得晒
托哥應該都排先過fati
如果再fail一季雖然唔可以話佢完咗
但下一隊絕對唔會係一線強隊
再要返強隊可能都要4-5年時間
原來包皮同Yamal 差咗差唔多10年
包皮36嗰陣 Yamal先26
廿碼細佬得兩歲
分分鐘十幾年後由佢細佬接佢捧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞