[Goodbye and thank you 葡撚s]巴塞隆拿球迷內戰討論區(530)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
知唔知重點係咩?
垃圾丹收皮啦
全場9斬唔知去邊
個樣仲係on99咁,食屎狗
今晚實在太爽
多個左翼都唔會改變到沙蛇中場為主 翼係輔助個戰術

反而有排中場傷撚哂 迫佢要用翼為主個時爽好多
浪費美斯嗰球真係嬲一世
死垃圾
pedri gavi feel 到有瓶頸位
中堅仲有古巴斯 刀仔練起埋就真係齊腳
健康係最大憂患
Gavi 唔知道會點
Pedri練好啲finishing就夠哂用,傳控創造力都 Tier 1 水準
包皮一直做開追趕球皇嘅角色
冇諗過25 6歲就比個細十年嘅挑佢機
Pedri 差射波要改善下 防守唔太需要佢做得太足 暫時夠用其實

Gavi 好平衡 但冇咩太大亮點 暫時仲係體力勞動方面勁 但身材劣勢好明顯
Pedri幾好啦其實
今屆歐國盃佢都踢得幾好
係爭埋門
rodri真係好撚勁
究竟哥帥點tune到佢咁撚勁
佢係馬體會個時都只係一隻波牛
但想講今場觀守nico守得幾好
仲信丹狗個d領隊真係傻西黎
今場d球權比哂包皮搞仲好啦
世界盃決賽就係咁踢
觀只要對面唔太大隻bully到佢都幾穩
我個人認為
Pedri身體質素係最大憂慮
始終佢瘦底+易傷
現代足球對比沙維小白時期,對身體質素要求高咗
無論你幾好波,對面一個兇狠攔截就傷出兩三個月
長遠計都係唔掂
佢係有技術有質素,我都幾鍾意睇
但係賣到好價,最終走咗,未嘗唔係好事
呢度都有巴打讚過佢嫁啦
觀子打右閘真係愈黎愈穩
有個防守好既閘對我地都有幫助
賣柏迪嘅講法都幾新潮
傻丹之前世界盃又報左恩,今屆歐國對提子又報埋仇
都叫有啲誠意向大家認錯呀
我覺得佢易傷係要接受 同埋搵一種比較唔洗佢做大量身體接觸嘅踢法而唔係話賣

偏向希望佢可以練下長傳 唔洗下下都控球在腳就減少好多比人落腳嘅機會
出300m咪放
迪拉方迪比曬說明書費蛇啦
西班牙本身比垃圾安歷基教果陣咪同巴而加一樣老鼠拉龜
而加費蛇有得抄下功課 應該好過沙維掛
試吓從另外一個角度睇啫
佢不斷咁傷落去都唔係辦法
而且身體咁單薄,係高強度比賽真係會畀人針對
不如投資/發展係防中身上啦
你睇今場西班牙,中場創造力唔高
但係教練調度好的話,依然可以組織得流暢同立體

同Fermin比較
Pedri技術一定高一班
但係Fermin就係output好好,入到波
我覺得係證明巴塞應該放棄追求沙維小白呢種純技術型中場
學吓用翻d現代全能型中場
可能先係改善成績嘅關鍵
同埋我唔係話要主動賣走佢
而係一般咁話,如果結局係要同佢分道揚鑣,而且價錢又ok,咁未嘗唔係一件好事
🚨 Lamine Yamal becomes the 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to win Man of the Match in UEFA game! 🥇

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to score at the Euros.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to assist at the Euros.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to feature at the Euros.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to feature in el Clásico.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to score in La Liga game.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to assist in Barça’s shirt.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever in Barcelona’s history to reach 50 official games wearing the Blaugrana shirt.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to feature in an official UEFA Champions League direct knockout match.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever player to score a brace in La Liga history, of course in Barcelona shirt again.

◉ The 𝐲𝐨𝐮𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭 player ever to reach top three podium of the Golden Boy, already positioned one year ago.

…𝐒𝐈𝐗𝐓𝐄𝐄𝐍 𝐘𝐄𝐀𝐑𝐒 𝐎𝐋𝐃. 🪄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞