叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (14)

392 回覆
5 Like 1 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=C0H7mxUn8PA

其實億緯都係熱少少同埋電阻大啲,放電嚟計都係同三星差唔多
咁CUKTECH用佢都正常
咁買Belkin BOOST↑CHARGE PRO
想差一部lenovo laptop x13, 一部iphone+ 一部iPad pro係咪 mophie 120最好?

回依個
Thinkpad design有bug,X series max 食 65W
iPhone通常行5-20W
iPad就正常30-40W左右
所以mophie 120夠
識自放電
我放三星係共田F118都係一樣放,我舊版紫米20,一個月一樣冇10%電
飛長途機想買個尿袋差mbp同iphone
帶個插頭仲好啦
一定有?好耐無飛長途機唔好意思
想請教下用緊呢隻火牛 65w/3a,原本配iphone 15 pro 條typec 線充notebook 正正常常 (不過得1m太短)

https://www.belkin.com/hk/雙-usb-creg-gan-pps-65w-快速家用充電器/P-WCH013.html

頭先買咗verbatim usb4 type c 線(2m)充電max 240w/5a ,隻插頭超級熱,少辣手。

https://eshop.verbatim.com.hk/products/tough-max-240w-usb4-type-c-to-type-c-cable

係咪因為條線個w數太勁…
而家買咗唔敢用….
城城啲野其實得唔得?
會唔會有機會係流野佢地都唔知, 佢地賣咁鬼多野, 照計唔可能件件check, 一係就要對貨源好有信心
你指好多無綫板係流野?
睇舊post有鑊氣
原本我都想考慮呢隻, 之但係我睇舊post呢隻啲人話好熱, 所以減價平咗好多
見啲人講要買都要買大隻嗰款
有冇2-3米 3合1充電線推介?
而家好似少左好多呢類
想買條2米線駁thinkpad (thunderbolt3)駁dell mon (usb-c), mon俾埋電laptop, 3840x1600 @ 60Hz, 翻舊post見過belkin話thunderbolt cable但原來冇dp-alt mode
除咗apple有冇平啲選擇
基本上唔係廉航都一定有插頭
佢係自放到死埋
嗰度好多都係国貨,全部大Lot批落嚟,所以有機會平過淘寶
有陣時會拎到啲平嘢,睇彩數
Thanks…
本身諗住細細隻65w拎黎叉電腦
大牌子又冇有問題嘅news

而家叉電話算🥹
其實重新配w斷電唔緊要,但唔係個個device都識重新叉番電,尤其係apple watch/keyboard嗰啲點解會咁
好似要加99美金先有,來回都差唔多1k5
沒有用的贈品,送足8個月直到出S24
https://www.bilibili.com/video/BV1Zu4y1W7nd/?vd_source=f0d16fb7306fd82848e0286ad0acef5f

我的CUKTECH 20沒用一個月依舊是100%
紫米20的就狂走電,又95%了

似乎是QC問題
QC麻麻,我有隻10號唔係用50E 用億緯25p,差滿顯示100%但擺1,2星期差隻藍芽耳機盒一粒燈都未有跌到85%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞