高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(17)你登記左promo未

784 回覆
1 Like 11 Dislike
john巴
如果交差餉地租 大約7k
點交最抵

中銀可以食狂賞?
定係用alipay + cx卡 $6/里
gift card係最易有問題
因為多次出現過俾人盜用情況
雖然批左張卡 但未有card number 趕唔切聽日登記
又唔急登記
除咗這張仲有邊張可以全球master機免手續費㩒錢?
CITI PLUS
匯豐、恆生、渣打、大新都係添
(唔使屌我匯豐,因為佢用中銀呢張只限高級客戶黎比,咁我梗係比較返同等級的客戶)
平民可以申請的 debit card 的確得花旗同匯豐
當中得花旗先係平民都免手續費,所以係獨家
非citi 機都唔使手續費?
係,免香港花旗個邊,但係唔免海外銀行
啱啱發現所有銀行apps同埋iPhone內置銀包都加唔到卡。已經delete左一張舊卡,所以唔係因為冇位
早幾日6月尾都仲加到卡,今個月唔知係咪Apple係後台改咗啲setting
有冇人係今個月試過成功加卡落ApplePay
Alipay交唔係要手續費咩?

1.5%
上面寫左
大新都出左
睇你想唔想畀手續費
唔想畀都係中銀繳費儲積分+$20現金回贈就算
多開 八達通 會唔會好啲
七千幾差餉搬唔切喎
大約1舊水買千幾里好似又唔特別抵
咁lam 積分+$20算
之後識玩了
到時到侯搬定
中銀6月30號買野想食埋個狂賞派,結果交易日期寫左7月1號。問CS又話要等回贈左之後先可以處理...有冇人試過呢個情況?
每日500半個月都7k,反正31號到期
大貓回贈差0.1 但係world debit
中銀理財得白金debit, 白金係咪冇得刷mastercard reward suica 優惠?
金管局強制香港啲銀行用銀聯ATM card,
但銀聯要收海外手續費之後,
其他銀行開始出debit card呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞