高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(17)你登記左promo未

649 回覆
1 Like 10 Dislike
條款寫iTunes/apple.com

網上娛樂平台簽賬
經網上向休閒娛樂平台/商戶、電影院、娛樂場所或景點購
買娛樂產品/服務或訂票之簽賬。商戶例子包括但不限於:
iTune、Cityline、香港迪士尼樂園及香港海洋公園網上商店。

網上電子產品簽賬
經網上向電子產品商戶購買貨品之簽賬。商戶例子包括但
不限於:Apple.com、百老滙、豐澤及友和 YOHO 網上商店。
咁on9仲入返落銀聯度
6. 合資格本地實體店簽賬、合資格海外實體店簽賬 及合資格網上簽賬包括透過流動支付包括 BoC Pay 、雲閃付 App 、 Apple Pay 、 Google Pay 、 Samsung Pay 及 Huawei Pay 所作之簽賬 (如適用) 惟不包括透過 AlipayHK 及 WeChat Pay HK 所作之簽賬
你又未瞓醒
我問緊app store買app/課金
包括但不限於
咁撚串建議你自己打上去CS問
小cd rom向牙john致歉
我唔應該幻想自己有資格reference old inside jokes #adore對唔住
Chill i Cheers嗰堆都出咗下期新terms
Cheers 續到2025/06/30
5000豁免仍然只去到2024/07/31

銀聯只續到09/30 我估可能有新卡出
I卡 續3個月…
Cheer $5000應該玩完了
Cheers 咪話原 terms 去到出年六月囉……
原來免5000唔續
但上次話續5000都係十二月中先話續
會唔會七月中先話續?
銀聯應該擠牙膏咁續。 依家差閪亞
係有呢個可能
仲有 everymile 都未確定
又出?邊有咁多卡出呀
其實正常咩食飯/買日用野隊哂張卡,好難唔爆5000
係驚佢要求單一簽帳要above500狂賞派門檻就驚
同埋我記得支銀VI幾年前食飯只係3x 分而家咁癲
免5000 未更新呀 可能未到期唔更新都唔出奇
Cheers港幣簽賬得0.4%咋喎
10X/8X續左
無單一簽賬下限
有啲網可以轉外幣,例如iherb
Hktvmall真係靠I虛
乜都簽佢$5000唔難呀
但乜都簽佢除左食飯,其他項目都冇額外分呢
如果消費好基層水平,的確難只靠食飯打爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞