高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(17)你登記左promo未

784 回覆
1 Like 11 Dislike
大家中銀特選係咪好耐無中過先會有?

我中過上年既外幣8%, 然後呢幾次都無份
申請左張cheers card 同vs 比 邊張去旅行抵碌d?
VS係指 HSBC VS?
Cheers 係 VI 定 VS?

單睇標準回贈
Cheers VI > HSBC VS > Cheers VS
但係中銀有狂賞派,去旅行唔難達成佢個要求
計埋狂賞派就係 Cheers 抵
如果HSBC VS過到最紅大折日,一定係VS
6/3%+ 3%guru+3.6%賞世界= 9.6~12.6%,仲要無每單過500嘅限制
你知唔知最紅大折日個回贈上限先……

3% 最多回 $350,即係簽 $11,667 就打爆
6% 最多回 $850,即係簽 $14,167 就打爆

根本就係你未簽到個額就已經打爆個上限,個 % 根本只得個睇字
然後guru新客又已經唔畀join無得玩
唔覺狂賞派個上限有幾高喎同埋個簽帳額唔係一定要海外簽帳喎
簽萬八易架?(btw個個唔同額)
你要簽萬八先攞到額外350
當你用vs 3.6%,實質5.5%
不過真係簽到萬八,我又的確唔反對玩最紅大折日

但係講易達標一定係狂賞派
好似麻麻地
銀聯apply pay 冇visa mc 咁穩定
銀聯比visa mc又少d 地方收
每月要簽2000,最多又回得100
即係要簽到岩岩好
本身有卡就可以玩下
唔會特登申請
大部分都計
VI 希希趕得切出發前收到張卡
中銀好似唔計?
想問中銀卡第一次換miles係咪要打去搵真人搞
信銀大灣區雙幣又玩中途改條款
https://www.cncbinternational.com/personal/promotions/credit-card/tc/index.html

微信支付(限香港錢包)/雲閃付(限商戶掃碼模式)/人民幣4%(每日最高回$120(簽賬額$/¥3,429),每月最高回$400),單一人民幣簽賬滿¥3,000額外回6%(每日最高回$200(簽賬額¥3,334),每月最高回$600)
得I虛、sogo 同chill ,之前申請cheers 唔批,即係今期狂派唔駛玩
仲可以用 sogo app 手機支付食飯既
vs都唔批?
可以差0.8%唔想申請 我就係咁
有好(人仔大額回多左)有唔好(細額每月上限少左)
打和啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞